Lankakori, seinäkiskojärjestelmä ja kolme muuta – kuka on säilytysratkaisuiden kuningas?

Lankakorit ovat monessa mielessä mainio ratkaisu kaikenlaisiin säilytystarkoituksiin, sillä tavarat säilyvät niissä ilmavasti. Korien koot voi valita oman käytön mukaan, ja niiden sisällön näkee yhdellä vilkaisulla, sillä laadukkaat lankakorit saa vedettyä turvallisesti kokonaan ulos kaapista. Lisävarusteiden, kuten pohjalevyjen ja tilanjakajien, avulla lankakoreista saa luotua monipuolisia omaan käyttöön sopivia ratkaisuja.

Vaikka liputammekin vahvasti lankakorien puolesta, halusimme haastaa vertailuun myös muutaman muun säilytysratkaisun. Mikä ratkaisu onkaan lopulta säilytysratkaisujen kuningas?

Umpinaiset laatikot ovat haasteelliset monessa mielessä

Umpinaiset laatikot, kuten keittiön tai kodinhoitohuoneen kiinteät laatikostot, ovat ongelmalliset monessa mielessä. Laatikoiden umpinainen rakenne estää ilman vaihtumisen, minkä vuoksi niissä säilytettävät tavarat voivat alkaa tuoksua tunkkaisilta. Myös siivoaminen on vaikeaa, sillä ajan myötä laatikoston nurkkiin kertyy väistämättä likaa ja pölyä, joka on vaikea saada pois. Lankakoreissa lika ja pöly putoavat korin läpi kaapin pohjalle, josta ne on helppo pyyhkiä pois.

Toinen ongelma, joka perinteisessä laatikkosäilytyksessä nousee esiin, on laatikoiden irrotettavuus. Laadukkaat lankakorit eivät putoa käytössä kiskoiltaan, mutta ne on helppo nostaa pois paikoiltaan esimerkiksi siivousta varten tai pyykkitupaan vietäessä. Perinteisiä umpinaisia laatikoita on usein vaikea irrottaa kaapista ja saada takaisin paikoilleen.

Erityisesti keittiössä, kylpyhuoneessa ja kodinhoitohuoneessa on tärkeää, että tavaroita voidaan säilyttää ilmavissa ja helposti puhdistettavissa säilytysratkaisuissa, jotta tilaan ei synny epämiellyttäviä tuoksuja. Lankakorit ovatkin erinomainen vaihtoehto umpinaisille laatikoille mihin tahansa tilaan.

Vaatetangot ja henkarit tukevat lankakorisäilytystä

Jotkut vaatteet, kuten puvut, leningit ja siistimmät takit, vaativat säilyttämistä ripustaen. Ripustamiseen suunnitellut säilytysratkaisut, kuten vaatetangot ja henkarit, tukevat mainiosti lankakorisäilytystä, sillä esimerkiksi vaatekaappiin voi suunnitella lankakoreista ja ripustamiseen soveltuvista tuotteista juuri itselle sopivan säilytyskokonaisuuden. Näin tilankäyttöä saadaan tehostettua ja jokaiselle säilytettävälle tavaralle on sille soveltuva paikka.

Monelle tuttujen vaatetankojen lisäksi kannattaa tutustua muihinkin ripustamiseen soveltuviin säilytysratkaisuihin. Esimerkiksi housut saa siististi ojennukseen housutelineen avulla. Housutelineen hyllyllä voi puolestaan säilyttää vaikkapa hattuja, kenkiä tai laukkuja.

Koritelineet sopivat mihin tahansa tilaan

Koritelineissä yhdistyvät monet lankakorin positiiviset puolet: toiminnallisuus, helppo puhdistettavuus ja ilmava säilytys. Koritelineissä on kuitenkin se etu, että ne on mahdollista sijoittaa myös tilaan, jossa ei ole kaappia tai muuta mahdollisuutta kiinnittää lankakorin kiskoja seiniin.

Koritelineet seisovat omilla jaloillaan, minkä vuoksi ne sopivat mainiosti autotalliin, varastoon, vaatehuoneeseen tai muuhun suurempaan tilaan, jossa ei ole kaappitilaa. Koritelineitä voi hyvin käyttää myös lisäsäilytyksenä kylpy- tai kodinhoitohuoneessa, ja niihin on mahdollista kiinnittää vaikka vaatetanko ja pyöräsarja.

Seinäkiskojärjestelmässä korostuu mukautettavuus

Vaikka lankakorit ovat hyvin mukautuvainen säilytysratkaisu, vie seinäkiskojärjestelmä säilytysmahdollisuudet entistä mukautuvampaan suuntaan. Järjestelmän pohjana toimivat seinään kiinnitettävät kiskot, joihin voidaan kiinnittää haluttu määrä hyllyjä ja vaatetankoja. Hyllyjen väliä on helppo vaihdella arjessa tarpeen ja säilytettävän tavaran mukaan. Kuten lankakoreissakin, koko asennustila voidaan hyödyntää tehokkaasti säilytykseen, sillä järjestelmän kiskot eivät vie juurikaan tilaa.

Seinäkiskojärjestelmän teräslangasta valmistetut hyllyt mahdollistavat tavaroiden säilyttämisen ilmavasti ja selkeästi. Kestävä epoksipinnoite varmistaa, että hyllyt eivät arjen kolhuista hätkähdä, vaan kestävät käytössä pitkään. Seinäkiskojärjestelmä sopii mainiosti mm. vaatehuoneeseen tai -kaappiin, eteiseen, lastenhuoneeseen, autotalliin tai varastoon. Suosituspaino hyllyjen kantavuudelle on tasaisesti lastattuna 20 kg, mutta kantavuutta voi lisätä asentamalla ylimääräisen seinäkiskon.

Lue lisää seinäkiskojärjestelmästä >> https://www.lankajamuovi.fi/ajankohtaista/cat/blogi/post/seinakiskojarjestelma-luo-mukautuvia-mahdollisuuksia-sailytykseen/

Toimivaan säilytyskokonaisuuteen ei kiinnitä arjessa huomiota

Säilytysratkaisuja suunnitellessa kannattaa kääntää katse ennen kaikkea tulevaisuuteen: kuinka valitsemasi säilytysratkaisut palvelevat sinua tämän hetken lisäksi tulevaisuudessa? Mukautuvatko ne erilaisiin elämäntilanteisiin, ja kestävätkö ne arjen elämää?

Itselle sopiva ja toimiva säilytysjärjestelmä on sellainen, joka toimii niin hyvin, ettei siihen kiinnitä arjessa juuri huomiota. Siksi säilytysjärjestelmät tulisi aina valita vastaamaan omiin säilytystarpeisiin. Vastauksena otsikon kysymykseen: säilytysratkaisuissa kuningas on juuri se, joka sopii omaan arkeesi ja säilytystarpeisiisi parhaiten. Verkkokaupastamme löydät valmiita kokonaisuuksia, mutta voit hyvin myös suunnitella itse täysin omaan tilaasi räätälöidyn ratkaisun!

Mistä tunnistaa laadukkaan lankakorin? Lue tästä! >> https://www.lankajamuovi.fi/ajankohtaista/cat/blogi/post/mista-tunnistaa-laadukkaan-lankakorin/

--

Kaipaatko apua säilytysratkaisujen suunnitteluun? Ammattilaisemme auttavat mielellään pohtimaan parhaat ja pitkäikäiset ratkaisut kotisi säilytykseen!

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT:

Lankakorit kaappiin >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit.html

Vaate- ja ovitangot >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/muut-tuotteet.html

Koritelineet >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/koritelineet.html

Seinäkiskojärjestelmä >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/seinakiskojarjestelma.html

Henkarit >> https://www.lankajamuovi.fi/henkari-5-kpl-musta-lm-117.html