Arjen langat omiin käsiin

Valikko
Hae
Etsi sivustolta
Advanced search
www.lankajamuovi.fi/vastuullisuus.html

Vastuullisuus

 Valmistettu Porissa

Ylpeänä voimme kertoa, että tuotteemme ovat suunniteltu ja valmistettu Porissa, mikä tarkoittaa, että koko tuotantomme on täysin kotimaista. Tämä merkitsee meille paljon, sillä haluamme tukea suomalaista työtä ja osaamista sekä edistää paikallista teollisuutta. Tuotteidemme Avainlippu-tunnus symboloi sitoutumistamme suomalaiseen laatuun ja vastuulliseen valmistukseen. Se on todiste siitä, että tuotteemme ovat valmistettu Suomessa vastuullisesti, noudattaen korkeita laatustandardeja ja edistäen samalla kotimaista työllisyyttä.

Olemme iloisia voidessamme tarjota asiakkaillemme paitsi laadukkaita tuotteita myös mahdollisuuden tukea suomalaista työtä ja kestävää tuotantoa. Kiitos, että valitsette meidät osana suomalaista osaamista ja vastuullista tuotantoa!

Henkilöstö

Olemme perheyritys, jossa tällä hetkellä työskentelee noin 45 henkilöä. Kotimaisena työnantajana toimiminen on meille kunnia-asia. Arvostamme pitkiä työsuhteita ja monet työntekijöistämme ovatkin olleet osana tiimiämme vuosikymmeniä.

Tulevaisuudessa haluamme vahvistaa asemaamme suomalaisena työnantajana. Tämä edellyttää jatkossakin korkeiden laatuvaatimusten asettamista tuotteillemme, jatkuvaa tuotesuunnittelua ja investointeja uuteen teknologiaan. Panostamme myös henkilöstömme hyvinvointiin säännöllisillä henkilöstökyselyillä, joiden tulokset auttavat meitä kehittämään toimintaamme entistä työntekijäystävällisemmäksi. Tavoitteenamme on parantaa jatkuvasti työntekijöidemme hyvinvointia.

Laadukkaat, kestävät tuotteet

Meille laatu ja kestävyys eivät ole vain lupauksia, vaan ne ovat olleet toimintamme keskiössä jo vuodesta 1955 lähtien.

Tarjoamme asiakkaillemme tuotteita, jotka kestävät aikaa ja ovat luotettavia päivittäisessä käytössä. Haluamme varmistaa, että valmistamamme tuotteet ovat pitkäikäisiä ja tarjoamme myös varaosia ja lisävarusteita moniin tuotteisiimme, jotta voimme pidentää niiden elinkaarta entisestään.

Jatkuva tutkimus- ja testaustyö ovat kulmakiviä tuotteidemme kehityksessä. Tämä tarkoittaa, että suunnittelu, työkalujen ja tuotteiden valmistus sekä jatkuva tuotekehitys ovat kaikki omissa käsissämme. Näin voimme varmistaa, että tarjoamamme tuotteet ovat korkealaatuisia ja vastaavat asiakkaidemme tarpeisiin entistä paremmin.

Ympäristöystävälliset valinnat

Laadun, kestävyyden ja kotimaisuuden ohella tärkeä teema meille on luonnon ja luonnonvarojen kunnioittaminen: tämä näkyy valintoina, joita teemme huolehtiaksemme ympäristöstämme.

Jatkuva tuotekehitystyö koskee myös materiaalivalintojamme ja pyrimme löytämään uusia, ympäristöystävällisempiä ratkaisuja: kierrätysmateriaalien ja ympäristölle turvallisten pinnoitteiden käyttö ovat tästä esimerkkejä. Käytämme kromi-jauhemaalipinnoitetta tuotteissamme, jotka eivät vaadi hankauskestävyyttä – tämä on ympäristöä vähemmän kuormittava pinnoite kuin perinteinen 3- tai 6-arvoinen kromaus.

Panostamme tuotteissamme myös tuoteturvallisuuteen. Suurin osa käyttämistämme materiaaleista ja pinnoitevaihtoehdoista ovat elintarvikekäyttöön hyväksyttyjä ja täyttävät RoHS-direktiivin ja REACH-asetuksen vaatimukset. Poikkeuksena ovat kierrätysmateriaalista valmistetut jätesangot: johtuen monipuolisista kierrätyslähteistä kyseiselle materiaalille ei voida antaa elintarvikesertifikaattia.

Kierrätysmateriaalien käyttö

Pyrimme suosimaan tuotteissamme kierrätysmateriaaleja, mikäli vain mahdollista. Koemme hyvin tärkeänä, että jo olemassa olevia materiaaleja hyödynnetään ja käytetään uudelleen: näin vähennämme tarvetta uudelle raaka-aineelle ja siten säästämme luonnonvaroja.

Käyttämästämme teräslangasta vähintään 80 % on kierrätysmateriaalia ja myös muovituotteiden kohdalla yli 80 %. Muovituotteidemme valmistuksessa käytetyn kierrätysmuovin alkuperä on kotitalousmuovit, jotka on tarkkaan valittu, puhdistettu ja uudelleen prosessoitu. Lisäksi kaikki omasta prosessistamme syntyvä muovi jatkokäsitellään ja hyödynnetään uudelleen muovituotteidemme raaka-aineena – käytämme siis tuotannostamme tulevan muovijätteen edelleen tuotteiden materiaalina sen sijaan, että se päätyisi jätteeksi.

Vuoden 2022 aikana lanseerasimme uuden ECO-sarjan, minkä ansiosta kierrätysmuovin käyttö tuotteissamme lisääntyi merkittävästi. Sarja koostuu 100 % kierrätysmateriaalista valmistetuista jätevaunuista ja -sangoista sekä sankoihin sopivista kansista ja tämän myötä suurin osa käyttämästämme muovista onkin nyt kierrätysmuovia. ECO-sarja tulee laajenemaan edelleen vuoden 2023 aikana, jolloin alamme valmistamaan kierrätysmateriaalista yhä useampia sanko- ja kansimalleja.

Jatkossa kyseisiä tuotteitamme on tarkoitus valmistaa ainoastaan kierrätysmateriaalista, joten ECO-sarjan tuotteet ovat tulleet korvaamaan aiemmin valikoimassamme olleet neitseellisestä muovista valmistetut jätesangot ja kannet. Meille on erittäin tärkeää, että käyttämällä kierrätettyjä materiaaleja saadaan raaka-aineet uudelleen kiertoon, mikä osaltaan pienentää jätekuormaa.

 

 

Hiilijalanjälki laskettu

Olemme laskeneet hiilijalanjäljen Scope 1 ja Scope 2 -luokissa. 

Scope 1 -luokkaan kuuluvat päästöt, joihin yritys voi suoraan vaikuttaa ja joita yritys voi helpoimmin kontrolloida. Päästöt syntyvät paikan päällä yrityksen oman toiminnan seurauksena.

Scope 2 -luokkaan kuuluvat tuotannon epäsuorat ostoenergiaan liittyvät päästöt esimerkiksi sähkön ja lämmön tuotannosta.

CO2 hiilijalanjälki laskettu

Seuraavaksi laskemme Scope 3 -luokan päästöt, joita ovat myytyjen tuotteiden loppukäytöstä ja tavaroiden ja palveluiden hankinnasta syntyneet päästöt eli kaikki epäsuorat päästöt. Näitä ovat mm. jätehuolto, vesihuolto, logistiikka, materiaalien hankinnan päästöt.

Tulemme jatkossa myös asettamaan tavoitteita hiilijalanjäljen pienentämiseen.

Pakkausmateriaalit

Saksassa meille on myönnetty Der Grüne Punktin pakkausmateriaalisertifikaatti.