Kekseliäitä järjestelmiä kauniille kodille

Valikko
Hae
Etsi sivustolta
Advanced search
www.lankajamuovi.fi/vastuullisuus.html

Vastuullisuus

Valmistettu Suomessa

Tuotteemme suunnitellaan ja valmistetaan Porissa eli kaikki tuotantomme on täysin kotimaista. Tästä kertoo tuotteillamme oleva Avainlippu-tunnus: Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä ja se voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu vastuullisesti Suomessa.

Henkilöstö

Perheyrityksessämme työskentelee tällä hetkellä noin 45 henkilöä ja meille on kunnia-asia toimia kotimaisena työllistäjänä. Työsuhteet ovat pitkiä, ja monet työntekijöistämme ovatkin olleet vuosikymmeniä meillä töissä.

Haluamme myös tulevina vuosina kehittyä suomalaisena työnantajana ja tähän tähtäämme asettamalla tuotteillemme korkeat laatuvaatimukset, tekemällä jatkuvaa tuotesuunnittelua sekä sijoittamalla uuteen teknologiaan. Haluamme myös panostaa henkilöstön työhyvinvointiin mm. tekemällä henkilöstökyselyjä säännöllisesti, ja tulosten pohjalta kehittämään toimintaamme niin, että työntekijöiden hyvinvointia parannetaan entisestään.

Työpaikalla järjestetään myös työyhteisön työnohjausta.

Laadukkaat, kestävät tuotteet

Tuotteidemme tärkeimmät ominaisuudet kotimaisuuden lisäksi ovat laatu ja kestävyys. Nämä ovat olleet toimintamme lähtökohtana yrityksemme alkuajoista, jo vuodesta 1955 lähtien.

Haluamme tuotteidemme olevan pitkäikäisiä ja kestävän pitkään päivittäisessä käytössä. Tarjoamme myös varaosia ja lisävarusteita moniin tuotteisiimme, mikä mahdollistaa tuotteillemme entistä pidemmän elinkaaren.

Tutkimus- ja testaustyön avulla kehitämme tuotteitamme jatkuvasti entistä laadukkaammiksi. Tässä avainasemassa on omissa käsissä oleva suunnittelu, työkalujen ja tuotteiden valmistus sekä jatkuva tuotekehitystyö.

Ympäristöystävälliset valinnat

Laadun, kestävyyden ja kotimaisuuden ohella tärkeä teema meille on luonnon ja luonnonvarojen kunnioittaminen: tämä näkyy valintoina, joita teemme huolehtiaksemme ympäristöstämme.

Jatkuva tuotekehitystyö koskee myös materiaalivalintojamme ja pyrimme löytämään uusia, ympäristöystävällisempiä ratkaisuja: kierrätysmateriaalien ja ympäristölle turvallisten pinnoitteiden käyttö ovat tästä esimerkkejä. Käytämme kromi-jauhemaalipinnoitetta tuotteissamme, jotka eivät vaadi hankauskestävyyttä – tämä on ympäristöä vähemmän kuormittava pinnoite kuin perinteinen 3- tai 6-arvoinen kromaus.

Panostamme tuotteissamme myös tuoteturvallisuuteen. Suurin osa käyttämistämme materiaaleista ja pinnoitevaihtoehdoista ovat elintarvikekäyttöön hyväksyttyjä ja täyttävät RoHS-direktiivin ja REACH-asetuksen vaatimukset. Poikkeuksena ovat kierrätysmateriaalista valmistetut jätesangot: johtuen monipuolisista kierrätyslähteistä kyseiselle materiaalille ei voida antaa elintarvikesertifikaattia.

Kierrätysmateriaalien käyttö

Pyrimme suosimaan tuotteissamme kierrätysmateriaaleja, mikäli vain mahdollista. Koemme hyvin tärkeänä, että jo olemassa olevia materiaaleja hyödynnetään ja käytetään uudelleen: näin vähennämme tarvetta uudelle raaka-aineelle ja siten säästämme luonnonvaroja.

Käyttämästämme teräslangasta vähintään 80 % on kierrätysmateriaalia ja myös muovituotteiden kohdalla yli 80 %. Muovituotteidemme valmistuksessa käytetyn kierrätysmuovin alkuperä on kotitalousmuovit, jotka on tarkkaan valittu, puhdistettu ja uudelleen prosessoitu. Lisäksi kaikki omasta prosessistamme syntyvä muovi jatkokäsitellään ja hyödynnetään uudelleen muovituotteidemme raaka-aineena – käytämme siis tuotannostamme tulevan muovijätteen edelleen tuotteiden materiaalina sen sijaan, että se päätyisi jätteeksi.

Vuoden 2022 aikana lanseerasimme uuden ECO-sarjan, minkä ansiosta kierrätysmuovin käyttö tuotteissamme lisääntyi merkittävästi. Sarja koostuu 100 % kierrätysmateriaalista valmistetuista jätevaunuista ja -sangoista sekä sankoihin sopivista kansista ja tämän myötä suurin osa käyttämästämme muovista onkin nyt kierrätysmuovia. ECO-sarja tulee laajenemaan edelleen vuoden 2023 aikana, jolloin alamme valmistamaan kierrätysmateriaalista yhä useampia sanko- ja kansimalleja.

Jatkossa kyseisiä tuotteitamme on tarkoitus valmistaa ainoastaan kierrätysmateriaalista, joten ECO-sarjan tuotteet ovat tulleet korvaamaan aiemmin valikoimassamme olleet neitseellisestä muovista valmistetut jätesangot ja kannet. Meille on erittäin tärkeää, että käyttämällä kierrätettyjä materiaaleja saadaan raaka-aineet uudelleen kiertoon, mikä osaltaan pienentää jätekuormaa.

 

 

Hiilijalanjälki laskettu

Olemme laskeneet hiilijalanjäljen Scope 1 ja Scope 2 -luokissa. 

Scope 1 -luokkaan kuuluvat päästöt, joihin yritys voi suoraan vaikuttaa ja joita yritys voi helpoimmin kontrolloida. Päästöt syntyvät paikan päällä yrityksen oman toiminnan seurauksena.

Scope 2 -luokkaan kuuluvat tuotannon epäsuorat ostoenergiaan liittyvät päästöt esimerkiksi sähkön ja lämmön tuotannosta.

CO2 hiilijalanjälki laskettu

Seuraavaksi laskemme Scope 3 -luokan päästöt, joita ovat myytyjen tuotteiden loppukäytöstä ja tavaroiden ja palveluiden hankinnasta syntyneet päästöt eli kaikki epäsuorat päästöt. Näitä ovat mm. jätehuolto, vesihuolto, logistiikka, materiaalien hankinnan päästöt.

Tulemme jatkossa myös asettamaan tavoitteita hiilijalanjäljen pienentämiseen.

Pakkausmateriaalit

Saksassa meille on myönnetty Der Grüne Punktin pakkausmateriaalisertifikaatti.