Seinakiskojarjestelma luo mukautuvia mahdollisuuksia sailytykseen

Säilytysjärjestelmät ovat yksi niistä kodin toiminnallisuuden osa-alueista, joita ei haluta uudistaa joka vuosi. Usein ne ovat kuitenkin myös asia, jonka suunnitteluun ei haluta käyttää ylimääräistä aikaa, rahaa tai vaivaa. Saatetaan ajatella, että on lopulta aivan sama, millaiset säilytysjärjestelmät kotiin asentaa, vaikka tuotteiden välillä voi olla isojakin eroja pitkässä juoksussa.

Suunnittelu ja laatuun panostaminen kannattaa: hyvä ja toimiva säilytysjärjestelmä on sellainen, jonka olemassaoloon ei juuri kiinnitä arjessa huomiota. Hankalasti käytettävät, rikkinäiset ja repsottavat säilytysjärjestelmät aiheuttavat puolestaan taatusti arjessa päänvaivaa. Hyvin suunnitellut, laadukkaista materiaaleista valmistetut ja tilankäytön kannalta tehokkaat säilytysjärjestelmät pysyvät käyttökuntoisina pitkään. Tämän vuoksi muunneltavuuteen on syytä kiinnittää erityistä huomiota, kun miettii säilytysratkaisujen uudistusta. Tässä tekstissä kerromme hieman seinäkiskojärjestelmästä, joka luo monipuolisesti mahdollisuuksia kodin säilytykseen.

Pohjana seinään kiinnitettävät kiskot

Seinäkiskojärjestelmän pohjana toimivat järjestelmän nimenkin mukaisesti seinään kiinnitettävät kiskot. Kiskoihin voidaan kiinnittää haluttu määrä hyllyjä, joiden väliä on mahdollista vaihdella tarpeen mukaan. Kiskot itsessään eivät vie juuri tilaa, minkä ansiosta koko asennustila voidaan hyödyntää tehokkaasti säilytykseen. Seinäkiskoja voidaan asentaa useampi vierekkäin, jolloin järjestelmästä on mahdollista luoda juuri omaan tilaan sopiva kokonaisuus. Kiskot ovat huomaamattomat ja neutraalin väriset, sulautuen luontevaksi osaksi säilytystilaa.

Lankahyllyt ovat raikkaan valkoisia väriltään, ja ne toimivat monenlaisten tavaroiden säilytyksessä. Teräslangasta valmistetut hyllyt mahdollistavat tavaroiden säilyttämisen ilmavasti ja selkeästi. Vahva ja kestävä epoksipinnoite varmistaa, että hyllyt kestävät arjen käyttöä pitkään ilman ruostumista tai pinnoitteen lohkeilua. Suosituspaino hyllyjen kantavuudelle on tasaisesti lastattuna 20kg.

Katso video seinäkiskojärjestelmän asennuksesta:

Seinäkiskojärjestelmä from LM staff on Vimeo.

Moneen käyttöön mukautuva järjestelmä

Yksi seinäkiskojärjestelmän parhaista puolista on sen muunneltavuus. Käytännössä järjestelmän kiinteä osuus koostuu sen seinään kiinnitettävistä kiskoista, joihin voi kiinnityksen jälkeen vapaasti valita hyllyjä haluamillaan väleillä. Hyllyjen pidikkeiden paikkaa on helppo vaihdella, jolloin hyllyväliä voi muuttaa arjessa aina, kun sille tulee tarve. Tämä mahdollistaa sen, että järjestelmää on helppo muokata eri elämäntilanteiden ja säilytystarpeiden mukaan.

Seinäkiskojärjestelmä sopii mainiosti esimerkiksi vaatehuoneeseen, eteiseen, autotalliin, varastoon tai vaatekaapin sisälle. Lastenhuoneessa seinäkiskojärjestelmä on erityisen kätevä, sillä hyllyvälejä voi muokata helposti lapsen kasvaessa esimerkiksi erilaisten vaatteiden ja lelujen säilytystarpeen mukaan. Myös varastotiloissa sen edut tulevat esiin, sillä hyvällä suunnittelulla hyllyt voidaan asentaa niin, ettei hukkatilaa juuri jää. Seinäkiskojärjestelmä on erityisen mainio tapa myös kenkien säilytykseen.

Helppo asentaa erilaisiin tiloihin

Seinäkiskojärjestelmä koostuu neljästä erilaisesta osasta: seinäkiskosta, lankahyllystä, asennuslistasta ja hyllynkannattimesta. Järjestelmän asentaminen ei vaadi erityisosaamista, vaan hoituu helposti itse. Järjestelmän kiinteä osa ovat seinään kiinnitettävät kiskot – hyllyvälejä voi kiskojen asennuksen jälkeen muuttaa helposti pienellä vaivalla. Yhden lankahyllyn asennukseen tarvitaan kaksi asennuslistaa. Näiden innovatiivisten asennuslistojen ansiosta lankahyllyn päädyn ei tarvitse olla suoraan hyllynkannattimen alapuolella.

Seinäkiskojärjestelmän suunnittelu omaan tilaan on hyvin yksinkertaista: ensin on mitattava, millainen tila on käytettävissä säilytykseen. Sopiva hyllykokonaisuus on helppo suunnitella, kun tiedät, millainen tila sinun tulee täyttää sillä. Pidä järjestelmää suunnitellessa mielessä säilytystarpeesi eli millaisia tavaroita tilassa tullaan säilyttämään. Hyllyjen määrään vaikuttaa mm. tavaroiden koko ja paino. Mitä paremmin tiedät omat säilytystarpeesi, sitä varmemmin onnistut löytämään niihin sopivat ratkaisut.

Seinäkiskojärjestelmä on joka kotiin sopiva vaihtoehto, joka mahdollistaa säilytystilan muunneltavuuden elämän mukana. Verkkokaupastamme löydät valmiita hyllykokonaisuuksia, mutta voit hyvin myös suunnitella itse täysin omaan tilaasi räätälöidyn ratkaisun!

LUE MYÖS:

Miksi kannattaa valita muunneltava säilytysjärjestelmä? >> https://www.lankajamuovi.fi/ajankohtaista/cat/blogi/post/miksi-kannattaa-valita-muunneltava-sailytysjarjestelma/

Kuinka säilyttää kengät helposti ja tyylikkäästi? >> https://www.lankajamuovi.fi/ajankohtaista/cat/blogi/post/kuinka-sailyttaa-kengat-helposti-ja-tyylikkaasti/

--

Kaipaatko apua kodin säilytysratkaisujen suunnitteluun? Ammattilaisemme auttavat mielellään pohtimaan parhaat ja pitkäikäiset ratkaisut kotisi säilytykseen!

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT:

Valmiit seinäkiskojärjestelmät >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/seinakiskojarjestelma/valmiit-jarjestelmat.html

Lankahyllyt >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/seinakiskojarjestelma/lankahyllyt.html

Kiskot ja kannakkeet >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/seinakiskojarjestelma/kiskot-ja-kannakkeet.html

Vaatetangot >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/seinakiskojarjestelma/vaatetangot.html

Kaikki seinäkiskojärjestelmän tuotteet >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/seinakiskojarjestelma.html