Miksi kannattaa valita muunneltava sailytysjarjestelma?

Monesti säilytysjärjestelmistä puhuttaessa keskitytään laatuun, kestävyyteen ja pitkäikäisyyteen, mutta eräs säilytysjärjestelmien avainelementti jää usein vähemmälle huomiolle: muunneltavuus. Kun päättää panostaa pitkäikäisiin säilytysratkaisuihin, tulee huomioida se, että elämäntilanteet ehtivät muuttua matkalla suurestikin. Saman säilytysjärjestelmän tulisi siis taipua mahdollisesti muuttuviin harrastuksiin, perheenlisäykseen ja muihin elämän osa-alueisiin, jotka liittyvät kodin säilytykseen. Arki voi olla viiden vuoden päästä hyvin erilaista kuin nyt, mutta kodin säilytyksen tulisi silti seurata helppokäyttöisesti perässä!

Mitä muunneltavuus tarkoittaa käytännössä?

Muunneltavuudella voidaan tarkoittaa montaa asiaa, mutta kerromme tässä tärkeimmät seikat säilytyksen kannalta. Muunneltavuus on yksinkertaisimmillaan sitä, että hankittua säilytysjärjestelmää voidaan uudistaa ja mukauttaa vuosien kuluessa niin, ettei koko järjestelmää tarvitse uusia joka kerta, kun säilytystarpeet muuttuvat. Tämä voidaan toteuttaa esimerkiksi järjestelmällä, jossa hyllylevyjen välejä voi vaihtaa.

Järjestelmää voidaan muunnella myös niin, että laadukkaaseen runkoon hankitaan elämäntilanteiden muuttuessa sopivat lisäosat ja tarvikkeet, jolloin kodin säilytystä voidaan tehostaa erittäin pienellä vaivalla. Tämä säästää myös pitkällä aikavälillä rahaa, kun säilytysjärjestelmää voidaan päivittää ja tuunata pienillä lisäyksillä, eikä koko järjestelmää tarvitse lähteä muutaman vuoden välein vaihtamaan.

Yksi muunneltavuuden elementti on myös se, että uuden säilytysjärjestelmän voi asentaa olemassa olevaan kaappiin, mikäli kaappi on standardimitoitettu. Usein säilytysjärjestelmän uudistusta pohtiessa saattaa ensimmäinen ajatus olla, että kaikki kodin kaapit on uusittava, jos säilytystä haluaa tehostaa. Näin ei kuitenkaan ole, vaan vanhoihin kaappeihin on mahdollista asentaa uusi järjestelmä, jolloin säilytystä voidaan tehostaa ilman valtavaa remonttia.

Muunneltavuus tehostaa tilankäyttöä

Tilankäytön tehostuminen on ehkäpä tärkein syy, miksi muunneltavuuden tulisi olla yksi valintakriteereistä uutta säilytysjärjestelmää pohtiessa. Pienestäkin tilasta voi nimittäin saada paljon irti, kun sen pystyy hyödyntämään kokonaan säilytykseen. Kiinteissä säilytysjärjestelmissä, joissa muunneltavuusvaraa ei ole, nousee usein ongelmaksi esimerkiksi se, että hyllyihin jää tyhjää tilaa tai tavaroita joutuu kasaamaan turhan paljon päällekkäin, jotta tilan saa käytettyä kokonaisuudessaan. Tämä vaikeuttaa arkea ja antaa epäsiistin ilmeen tilalle.

Valitsemalla järjestelmän, jossa hyllyväli on muunneltavissa, voit järjestää tilan niin, että turha hukkatila katoaa, jolloin tilan yleisilme näyttää jämptiltä ja siistiltä. Tämä helpottaa myös sitä, että tavaroiden sijainti on helpompi hahmottaa, jolloin kaikki tarvittava löytyy arjen kiireessä nopeasti. Laadukkaisiin säilytysjärjestetelmiin on saatavilla usein myös monenlaisia lisävarusteita, kuten housuhyllyjä tai muita erityisiä ratkaisuja, joiden avulla säilytystä voidaan tehostaa entisestään, pitäen samalla tavarat mahdollisimman siistinä ja helposti saatavilla.

Paraskaan säilytystila ei toimi, jos järjestelmä ei vastaa omia tarpeita

Moni miettii, miksi säilytysratkaisuihin kannattaisi panostaa, kun tietää, että elämäntilanteet vaihtuvat, eikä nyt suunniteltu järjestelmä välttämättä palvelekaan enää samalla tavalla muutaman vuoden päästä. Tämä on juuri se syy, miksi panostaminen pitkäikäiseen ja muunneltavaan säilytysratkaisuun toimii.

Säilytysjärjestelmä on helppo pitää omaan käyttöön sopivana, kun järjestelmän pohjan ja rungon miettii mahdollisimman muunneltavaksi. Tällöin elämäntilanteiden muutokset eivät haittaa, vaan pienillä päivityksillä olemassa olevasta rungosta on mahdollista luoda uuden elämäntilanteen mukainen. Muunneltavuus säästää siis paljon päänvaivaa ja rahaa.

On hyvä muistaa, että paraskaan säilytystila ei tuo onnea, ellei sen ratkaisuja ole mietitty omiin tarpeisiin sopivaksi. Siksi pyrimme aina muistuttamaan, että kaikki kodin säilytykseen liittyvät asiat tulisi aina suunnitella ja valita oman arjen mukaan. Näin säilytystilat solahtavat helposti osaksi arkea ja tukevat kodin järjestystä elämän kiireisempinäkin hetkinä!

--

Kaipaatko apua kodin säilytysratkaisujen suunnitteluun? Ammattilaisemme auttavat mielellään pohtimaan parhaat ja pitkäikäiset ratkaisut kotisi säilytykseen!

LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Mistä tunnistaa laadukkaan lankakorin? >> https://www.lankajamuovi.fi/ajankohtaista/cat/blogi/post/mista-tunnistaa-laadukkaan-lankakorin/

Näin valitset sopivat säilytysjärjestelmät >> https://www.lankajamuovi.fi/ajankohtaista/cat/blogi/post/nain-valitset-sopivat-sailytysjarjestelmat/

Huomioi nämä, kun uudistat vanhan säilytysjärjestelmän >> https://www.lankajamuovi.fi/ajankohtaista/cat/blogi/post/huomio-nama-kun-uudistat-vanhan-sailytysjarjestelman/

--

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT:

Seinäkiskojärjestelmä >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/seinakiskojarjestelma.html

Lankakorit kaappiin >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit.html

Housutelineet >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/housutelineet.html

Kaikki säilytystuotteet >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat

Säilytyskorit >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/sailytyskorit.html