Toimiva kylpyhuoneen sailytys tehostaa arkea

Kylpyhuone on keittiön ohella yksi arjen toiminallisuuden kulmakivistä. Siellä vietetään päivittäin yllättävän paljon aikaa, ja se on myös yksi niistä kodin tiloista, joihin syntyy nopeasti sotkua ja kaaosta ilman selkeitä ja toimivia säilytysratkaisuja. Kylpyhuoneissa on usein rajattu määrä tilaa, johon tulisi saada mahtumaan koko perheen tarpeet ja tavarat. Tämä luo omat haasteensa säilytykselle kosteiden olosuhteiden lisäksi. Keräsimme tähän blogitekstiin muutamia ajatuksia kylpyhuoneen säilytysratkaisujen valintaan liittyen.

Katseilta piilossa vai tyylikkäästi esillä?

Kylpyhuoneen säilytyksen voi hoitaa monella tapaa. Toiset pitävät siitä, että kaikki purnukat, hammasharjat ja muut arjen tuotteet ovat katseilta piilossa esimerkiksi kaapissa. Toisille taas on mukavampi, että tavarat ovat heti käden ulottuvilla esimerkiksi siistissä avohyllyssä. Molemmissa vaihtoehdoissa on puolensa, ja tärkeintä onkin löytää juuri omaa silmää ja arjen toimintoja miellyttävä ratkaisu.

Sopivan säilytysratkaisun valintaan vaikuttaa paljon käytössä oleva tila. Erilaiset kulmahyllyt ja suihkuseinään ripustettavat ratkaisut ovat omiaan pieneen tilaan, jossa jokainen neliö tulee käyttää hyödyksi. Myös seinille ripustettavat hyllyt toimivat hyvin pienessä tilassa. Avomalliset hyllyt toimivat hyvin etenkin suihkutiloissa ja muissa kosteissa tiloissa, sillä ne pääsevät kuivumaan ilmavasti käytön jälkeen. Niissä on helppo säilyttää esimerkiksi shampoopulloja ja saippuoita. Sekaisin olevat pikkutavarat luovat nopeasti sotkuisen yleisilmeen, joten ne kannattaa järjestää piiloon kaappiin tai laatikkoon esimerkiksi säilytysrasioiden avulla.

Hyllyjen kiinnitykseen löytyy monia vaihtoehtoja perinteisistä ruuveista ripustettaviin ja liimattaviin malleihin. Sopivan säilytysratkaisun valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, kuinka tilaa käytetään arjessa. Mitä käytännöllisempi säilytysratkaisu, sitä varmemmin tavarat pysyvät paikoillaan ja tilan yleisilme siistinä. Mikäli asut vuokra-asunnossa, on usein varmempi valita kylpyhuoneeseen säilytysratkaisu, joka ei vaadi seiniin poraamista.

Materiaalilla on merkitystä

Kylpyhuoneessa olevat säilytysratkaisut keräävät usein itseensä likaa, töhnää ja kalkkia. Tämän vuoksi yksi asia, johon kannattaa säilytysratkaisuja valitessa kiinnittää huomiota, on helppohoitoisuus. Säilytysratkaisun pinnan tulee kestää pesua ja puhdistusta sekä olla mahdollisimman helppohoitoinen arjessa. Heikosta materiaalista ja pinnoitteesta valmistettu säilytystuote alkaa usein rapistua ja ruostua käytössä. Tällöin se ei ole enää hygieeninen ja miellyttävä käyttää. Laadukkaasta materiaalista ja pinnoitteesta valmistettu tuote kestää käyttöä ja aikaa ilman turhaa kulumista.

Tuotteen materiaalin lisäksi muotoilulla on oma merkityksensä. Monissa suihkuhyllyissämme on muovinen pohjalevy, jonka ansiosta saippuajäämät ja kalkki eivät pääse syövyttämään teräslangan pinnoitetta. Tämä pidentää tuotteiden käyttöikää ja helpottaa puhtaanapitoa. Pohja helpottaa myös säilytettävien tavaroiden pysymistä tukevasti paikoillaan, ja sen voi nostaa helposti pois esimerkiksi puhdistusta varten.

Lisää tilaa innovatiivisilla ratkaisuilla

Meille Lanka ja Muovilla on tärkeää luoda innovatiivisia säilytysratkaisuja monella tapaa: tahdomme, että tuotteemme ovat ennen kaikkea kestäviä ja käytännöllisiä, mutta myös esteettisesti kauniita ja tyylikkäitä. Nämä ominaisuudet korostuvat etenkin kylpyhuoneen säilytyksessä, jossa olosuhteet ovat kovemmat moniin muihin kodin tiloihin verrattuna.

Innovatiiviset ratkaisut antavat mahdollisuuden hyödyntää kodin tiloja uudella tavalla, tarjoten lisää tilaa ja tyylikkäitä vaihtoehtoja tavaroiden säilytykseen. Laadukkaat säilytysratkaisut kestävät katseen lisäksi aikaa ja arkea – käytännöllinen koti voi olla myös kaunis!

Lue lisää kylpyhuoneen säilytysasioista: https://www.lankajamuovi.fi/ajankohtaista/cat/blogi/post/nain-laitat-kylpyhuoneen-sailytysratkaisut-kuntoon/

--

Kaipaatko apua kylpyhuoneen säilytysratkaisujen suunnitteluun? Ammattilaisemme auttavat mielellään pohtimaan parhaat ja pitkäikäiset ratkaisut kotisi säilytykseen!

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT:

Kaikki kylpyhuonetuotteet >> https://www.lankajamuovi.fi/kylpyhuone

Ruuviton asennussarja >> https://www.lankajamuovi.fi/kylpyhuone-teema/ruuviton-asennussarja-tuotteille-590-591-592-lm-599.html

Kulmahylly >> https://www.lankajamuovi.fi/kylpyhuone-teema/kulmahylly-3-tasoa-kromi-lm-594.html

Suihkuteline >> https://www.lankajamuovi.fi/kylpyhuone-teema/suihkuteline-kromi-musta-lm-595.html

Pilar-kulmahylly >> https://www.lankajamuovi.fi/kylpyhuone-teema/pilar-kulma-lm-197.html

Pyykinkuivausteline >> https://www.lankajamuovi.fi/kylpyhuone-teema/lm-54-pyykinkuivausteline-x-hopea.html

Säilytysrasiat >> https://www.lankajamuovi.fi/muut-tuotteet/sailytysrasiat.html