Nain valitset sopivat sailytysratkaisut

Säilytysjärjestelmät ovat iso osa kodin toimivuutta ja yleisilmettä, minkä vuoksi niiden valitseminen voi joskus tuntua haastavalta. Kun otat hetken ja pysähdyt miettimään kotisi pohjaratkaisuja ja säilytystiloja, saatat huomata, että ne voisivat toimia paljon tehokkaammin. Usein miellämme säilytystiloiksi vain kaapit ja vaatehuoneen, vaikka säilytysratkaisuja voi luoda myös muualle kotiin. Vaikka jokainen koti on erilainen, on onneksi olemassa muutamia yleispäteviä neuvoja, joita pystyy hyödyntämään kotiin kuin kotiin.

Etsi jokaiselle tavaralle oma paikka

Yksi yleisimmistä säilytysongelmista on se, että vaikka kotia yrittäisi pitää siistinä, ei tavaroille tunnu löytyvän omia paikkoja. Ajan myötä kodin valtaa kaaos, kun kaappien sisältö on auttamattomasti sekaisin ja tavarakasoja alkaa kertyä myös kaappien ulkopuolelle. Säilytysratkaisuja miettiessä kannattaakin paneutua ennen kaikkea omaan arkeen ja sen tarpeisiin: mitä tavaroita tarvitsen päivittäin, viikoittain tai vuosittain? Tämän jälkeen voit miettiä, kuinka oma koti olisi paras järjestää, jotta useimmin tarvittavat tavarat olisivat käden ulottuvilla ja ne harvemmin tarvittavatkin omilla paikoillaan, tarvittaessa helposti saatavilla.

Koska säilytystarpeet väistämättä muuttuvat vuosien varrella, on hyvä panostaa laadukkaisiin säilytysratkaisuihin, joita voi tarpeen tullen muokata vastaamaan muuttunutta elämäntilannetta. Laadukkaat järjestelmät kestävät muutoksia ja paikanvaihdoksia hyvin, ja niihin on helppo hankkia lisäosia tarpeen tullen, sillä osat ovat jo valmiiksi yhteensopivia. Kestävät materiaalit on helppo puhdistaa, eikä niitä tarvitse käsitellä silkkihansikkain.

Uusiokäytä olemassaolevat säilytysratkaisut

Usein kaappien rungot ovat vielä toimivat, mutta sisukset kaipaavat päivitystä. Säästät aikaa ja rahaa, kun hyödynnät olemassaolevat rungot. Säilytystilan määrä voi lisääntyä yllättävästikin muokkaamalla kaappien sisuksia omaan makuun sopiviksi. Säilytysjärjestelmän uusiminen olemassaoleviin kaapinrunkoihin on yksi helpoimmista tavoista tehostaa kodin säilytystä.

Lankakorit ovat ominaisuuksiltaan loistavia, kun haluat tehostaa säilytystilojen käyttöä ja varmistaa, että tavarat pysyvät siististi ojennuksessa. Parhaimmillaan voit optimoida lankakorien avulla tilankäytön niin, ettei kaappeihin jää turhaa hukkatilaa, vaan niiden koko sisusta voidaan hyödyntää tehokkaasti säilytykseen. Lanka ja Muovin lankakoreihin on suunniteltu innovatiivinen muutaman millin asennusvara, jonka ansiosta korit on helppo asentaa standardimitoitettuihin kaappeihin.

Hyödynnä hukkatila ja heittäydy luovaksi

Monesta kodista löytyy jonkin verran hukkatilaa, joka voidaan hyödyntää tehokkaasti säilytykseen. Yksi harvoin pohdittu ratkaisu säilytyksen suhteen on kodin pystypintojen hyödyntäminen säilytykseen. Seinään kiinnitettävät pienet korit ja kenkätelineet toimivat hyvin esimerkiksi eteisessä tai lastenhuoneessa. Toinen vinkki on ottaa säilytysratkaisut osaksi sisustusta. Nykypäivänä säilytysratkaisut eivät ole enää rumia ruskeita pahvilaatikoita, vaan todellista designia, joten ne on helppo integroida osaksi kaunista sisustusta.

Monesti ajattelemme, että tiettyjä tavaroita tulee säilyttää vaatehuoneessa, toisia kodinhoitohuoneessa ja loppuja varastossa. Meillä on mielessämme tavaroille valmiiksi tietty paikka, vaikkei se omassa kodissamme välttämättä olisi se kaikista käytännöllisin ratkaisu. Jokainen koti on erilainen, joten emme voi olettaa, että kaikissa kodeissa toimii täsmälleen sama säilytyslogiikka. Älä mieti liikaa, miten tavaroita pitäisi säilyttää, vaan löydä omaan kotiisi sopivat säilytysratkaisut. Joskus hullultakin tuntuva säilytysidea voi olla arjen keskellä se kaikista timanttisin järjestyksen tehostaja.

Kodin säilytysratkaisujen uusiminen lähtee aina omasta halusta luoda kodista ja arjesta toimivampi, siistimpi ja selkeämpi. Pohtimalla säilytysratkaisut juuri omaan käyttöön sopivaksi säästät huomattavasti aikaa ja hermoja, kun koti pysyy ojennuksessa ja tiedät aina, mistä tavarasi löytyvät!

--

Onko aika selättää kodin järjestysasiat ja laittaa arki rullaamaan sujuvammin? Ammattilaisemme auttavat mielellään pohtimaan parhaat ja pitkäikäiset ratkaisut kotisi säilytykseen!

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT:

Lankakorit hidastinkiskoilla >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/hidastinkiskoilla.html

Lankakorit rullakiskoilla >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/rullakiskoilla.html

Koritelineet >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/koritelineet.html

Seinäkiinnitteiset lankakorit >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/seinakiinnitteiset-lankakorit.html