Tehosta keittion sailytys

Keittiö on kodin tila, jota käytetään ahkerasti päivittäin. Keittiön säilytyksessä toiminnallisuus ja käytettävyys ovat ehdottoman tärkeitä ominaisuuksia, jotta arki rullaa sujuvasti. Millaiset säilytysratkaisut toimivat parhaiten keittiössä? Mitä keittiön säilytysratkaisuja suunnitellessa on hyvä ottaa huomioon? Kokosimme muutaman vinkin aiheesta!

LANKAKORI KEITTIÖSSÄ

On monta syytä, miksi lankakorit ovat erityisen mainio säilytysratkisu keittiössä. Kiireisen, mutta siisteydestä pitävän ihmisen kannalta ne ovat ykkösvalinta, sillä kaikki roskat, murut ja pöly putoavat korin pohjan läpi kaapin lattialle. Näin kaappien puhtaanapito onnistuu nopeasti vain pyyhkäisemällä kaapin pohjalta ylimääräiset roskat pois – helppoa ja käytännöllistä!

On tutkittu, että keittiön ulosvedettäviin säilytysratkaisuihin saa sijoitettua enemmän tavaraa perinteisiin hyllylevyihin verrattuna. Lankakorimme liukuvat kokonaan ulos kaapista, minkä ansiosta saat hyödynnettyä koko korin säilytykseen ja näet nopeasti yhdellä vilkaisulla korin sisällön. Tämä on erityisen kätevää esimerkiksi kuiva-aineiden säilytyksessä, sillä vältyt keräämästä kaappien perälle puolikkaita pusseja ja purkkeja, joiden päiväys on mennyt aikaa sitten. Erikokoisilla koreilla ja tilanjakajilla pystyt muokkaamaan keittiön säilytysjärjestelmästä juuri omaan käyttöösi sopivan.

KEITTIÖN JÄTEHUOLTO

Keittiön jätehuoltoon on syytä kiinnittää huomiota, sillä mitä helpompaa jätteiden lajittelu ja jätehuollon ylläpito on, sitä varmemmin homma sujuu arjen tohinassa koko perheeltä. Mieti siis säilytys niin, että poltettava jäte, biojäte, paperi, metalli, lasi ja muu jäte saavat kaikki oman paikkansa.

Vaikka keittiön allaskaappi on yleinen valinta jätehuollon järjestämiseen, ei jätteitä ole pakko ahtaa kaikkia samaan kaappiin. Voit hoitaa jätehuollon esimerkiksi niin, että valitset allaskaappiin jätevaunun, johon mahtuvat poltettava jäte, biojäte, metalli ja lasi. Pahvit ja paperit voit puolestaan kerätä erilliseen kaappiin. Jätteiden lajittelu nopeutuu, kun valitset värikoodatut sangot. Myös lasten on helpompi hahmottaa, mikä jäte kuuluu mihinkin sankoon, kun eri jätelajeille on omat värinsä.

INNOVATIIVISET LISÄRATKAISUT

Vaikka etenkin uudet keittiöt pyritään suunnittelemaan mahdollisimman tehokkaasti tilankäytön kannalta, jää jokaiseen keittiöön nurkkia ja tilaa, jonka hyödyntäminen säilytykseen vaatii hieman mielikuvitusta. Etenkin kulmaan sijoitettavat kaapit, seinäpinnat ja allaskaapin yläosa ovat keittiön säilytystiloista sellaisia, joita voidaan hyödyntää tehokkaammin.

Kulmakaapin saa hetkessä kätevämmäksi, kun sinne asentaa kulmakarusellin kattiloille ja paistinpannuille. Kulmakarusellia voi pyörittää kaapissa, jolloin tarvittavat astiat ovat helpommin käden ulottuvilla. Näin et joudu purkamaan puolta kaappia ulos saadaksesi juuri sen kattilan, jota tarvitset. Kattilankannet puolestaan säilyvät kätevästi kattilankansitelineessä, eivätkä lähde kolisten seikkailemaan ympäri kaapistoja.

Keittiön seinäpinnoille voit asentaa yksinkertaisen tyylikkäitä ovi- tai eteiskoreja, joissa säilytät esimerkiksi kevyitä hedelmiä, mausteita tai keittiövälineitä. Sisustuksellisena, mutta käytännöllisenä lisänä keittiössä toimivat myös tukevat keittiö- tai baarijakkarat. Keittiö saa mukavaa särmää, kun otat säilytysratkaisut rohkeasti osaksi sisustusta!

--

Onko aika selättää keittiösi kaaos ja laittaa arki rullaamaan sujuvammin? Ammattilaisemme auttavat mielellään pohtimaan parhaat ja pitkäikäiset ratkaisut kotisi säilytykseen!

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT:

Lankakorit hidastinkiskoilla >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/hidastinkiskoilla.html

Lankakorit rullakiskoilla >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/rullakiskoilla.html

Jätelajittelun säilytysratkaisut >> https://www.lankajamuovi.fi/keittio/jatelajittelu.html

Seinäkiinnitteiset lankakorit >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/seinakiinnitteiset-lankakorit.html

Kulmakaruselli >> https://www.lankajamuovi.fi/keittio/kulmakaapit.html