Nain aloitat kodin jarjestysurakan

Etenkin kesäkuukausien saapuessa tuntuu, ettei kodin säilytysasioille olisi yhtään ylimääräistä aikaa. On juhlia, lomasuunnitelmia ja muita menoja, jotka pitävät visusti kaukana kotoa. Sitten, kun kodissa jossain vaiheessa ehtii piipahtamaan, on perussiivouksen suhteen sen verran tehtävää, etteivät isommat järjestysurakat ole ensimmäisinä mielessä. Kesä on kuitenkin mainiota aikaa kääntää katseet kodin järjestämiseen sekä laittaa koti kuntoon syksyä ja talvea varten. Etenkin kesän koleat sadepäivät ovat loistava hetki puuhastella kotioloissa. Keräsimme yhteen muutamia ajatuksia kodin järjestysurakan aloittamiseen liittyen!

Kaappi viikossa pitää järjestyshuolet loitolla

Monesti ajatellaan, että kun kodin järjestysurakkaan lähtee, tulee koko koti laittaa kerralla ylösalaisin kaivaen kaikki tavarat ulos kaapeista ja pitäen kotia epämääräisen ajan täydessä kaaoksessa. Tämä on tehokas ja monia motivoiva tapa, sillä tavarat halutaan pian paikoilleen, jolloin urakka tulee hoidettua kerralla kuntoon. Toisille moinen tapa kuitenkin aiheuttaa lähinnä ahdistusta, sillä kaoottisessa ja sotkuisessa kodissa eläminen muiden kiireiden keskellä voi olla liikaa. Joskus on myös vaikea tietää, mistä aloittaa, jos kaikki kaapit on otettu kerralla käsittelyyn.

Etenkin ruuhkavuosien keskellä tasapainoileville tai muutoin vauhdikasta arkea eläville sopii tapa, jossa käydään läpi yksi kaappi kerrallaan. Vaikka tämä on hieman hitaampi keino, on se pidemmän päälle varsin varteenotettava. Näin kodin säilytysratkaisut ja tavarat käydään läpi systemaattisesti kaappi kerrallaan. Turhat tavarat laitetaan pois ja säästettäville mietitään juuri niille sopivat säilytysratkaisut. Tämä on hyvä vaihe katsoa kodin säilytysjärjestelmiä sillä silmällä: palvelevatko nykyiset järjestelmät toivotusti? Voisiko kodin säilytystilat hyödyntää tehokkaammin?

Tarkista kodin säilytysratkaisujen kunto

Tämä on asia, joka monesti unohtuu. Vaikka säilytysratkaisut itsessään palvelisivat tilan kannalta hyvin, saattavat ne olla muutoin tulleet tiensä päähän. Repsottaako pintamateriaali tai onko se peräti ruostunut? Jumittavatko kiskot tai putoilevatko lankakorit niiltä kokonaan? Onko säilytysjärjestelmä muutoin vinksallaan? Totumme hyvin nopeasti kodin ratkaisuihin, jolloin emme osaa edes ajatella, kuinka paljon ketterämmin ja helpommin asiat sujuisivat toimivilla ja hyväkuntoisilla vaihtoehdoilla.

Hyväkuntoiset ja oikein toimivat säilytysjärjestelmät ovat vaivattomia käyttää ja pitää puhtaana. Esimerkiksi lankakorien tulisi liukua sulavasti kaappiin, eikä niiden tulisi pudota kiskoilta vahingossa. Lankakorimme valmistetaan kestävistä materiaaleista, ja ne suunnitellaan kestämään arkea ja elämää. Korien puhtaanapito on helppoa, sillä korin ritilämäisen pohjan ansiosta pöly, lika ja roskat putoavat alas kaapin pohjalle, josta ne on helppo pyyhkäistä pois. Itse korien puhdistus tapahtuu tarvittaessa helposti kostealla rätillä ja miedolla pesuaineella. Toimivat ja ehjät säilytysratkaisut ovat asia, jossa eron huomaa selkeästi vanhoihin ja repsahtaneisiin verrattuna. Kokeile vaikka itse!

Pidä katse lopputuloksessa

Vaikka kodin järjestäminen voi tuntua välillä loputtomalta ja epätoivoiselta työltä, se ei ole ikuista, kun sen tekee kerran hyvin. Avainasia projektin onnistumisessa on se, että katseen pitää lopputuloksessa ja siinä olossa, jonka aidosti järjestyksessä oleva koti saa aikaan. Projekti kannattaa jakaa ensimmäisen vinkkimme mukaisesti useampaan osioon, jolloin saa jo matkan aikana onnistumisen tunteita. Epätoivoisina hetkinä voit sulkea silmät, hengittää syvään ja kuvitella sen hetken, kun saat istahtaa rauhassa sohvalle siistissä ja kaikin puolin järjestyksessä olevassa kodissa.

Kodin järjestäminen ja järjestyksessä pitäminen ei ole loppupeleissa rakettitiedettä, vaan ainoastaan hieman ajatusta ja tietoisuutta vaativaa hommaa. Tee päätös kodin järjestämisestä (ja pitäydy siinä), hanki laadukkaat tarvikkeet ja säilytysjärjestelmät, äläkä luovuta projektin suhteen edes epätoivoisimmalla hetkellä. Lopputulos nimittäin palkitsee aivan taatusti!

--

Onko aika ottaa kodin säilytysasiat käsittelyyn ja laittaa järjestysasiat kuriin? Ammattilaisemme auttavat mielellään pohtimaan parhaat ja pitkäikäiset ratkaisut kotisi säilytykseen!

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT:

Lankakorit hidastinkiskoilla >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/hidastinkiskoilla.html

Lankakorit rullakiskoilla >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/rullakiskoilla.html

Koritelineet >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/koritelineet.html

Lankakorit hidastinkiskoilla >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/hidastinkiskoilla.html

Kenkien säilytys >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/kenkien-sailytys.html

Kylpyhuoneen säilytys >> https://www.lankajamuovi.fi/kylpyhuone