Kenkien tehokas säilytys ja eteisen säilytysvinkit

Eteinen on se kodin tila, josta lähdemme kohti päivän menoja ja johon ensimmäisenä törmäämme tullessamme kotiin pitkän päivän jälkeen. Eteinen asettaa mielentilamme koko päivälle, eikä sotku, epäjärjestys sekä kompastuminen kenkä-, takki- ja villasukkavuoriin ei ole omiaan luomaan iloista mieltä arkeen. Eteisen säilytyksellä on olennainen osa kodin toimivuuden kannalta etenkin silloin, kun perheeseen kuuluu monta jäsentä, joilla kaikilla on omat kiirensä arjessa.

KENKIEN SÄILYTYS TEHOKKAAKSI

Siinä missä takit ja muut vaatteet saa sullottua katseilta piiloon kaappiin, ei kenkien suhteen ole yhtä salamannopeaa järjestysvinkkiä. Kengät ovatkin yksi eteisen haastavimmista elementeistä säilytyksen suhteen. Niiden tulisi olla helposti saatavilla, mutta kuitenkin siististi järjestyksessä. Etenkin perheissä, joissa on useampi jäsen, kenkien määrä eteisessä voi hipoa huikeita lukemia.

Kenkäsäilytyksessä tärkeintä on, että kengät voisi säilyttää suhteellisen ilmavasti ilman, että niitä joutuu kasaamaan päällekkäin. Onneksi tähän löytyy monta hyvää ratkaisua. Varmasti tunnetuin kenkien säilytysratkaisu on perinteinen kenkähylly, joka onkin mainio apuväline arjen järjestämiseen. Kenkähyllyjä löytyy niin kahden kuin kolmen hyllynkin malleja eri väreissä. Kenkähyllyä valitessa kannattaa kiinnittää huomiota materiaaliin, sillä kenkien mukana sisälle kulkeutuva lika ja kura on omiaan kuluttamaan huonosta materiaalista valmistetun kenkähyllyn hetkessä puhki. Valitse siis laadukkaasta ja kestävästä materiaalista valmistettu tuote, niin varmistat, että se pysyy hyvänä kovemmassakin käytössä.

Toinen mainio tapa kenkien säilytykseen on kaappiin asennettava ulosvedettävä kenkäteline. Tornin mallinen teline on tilaihme, johon mahtuu vaikka kuinka monta kenkäparia. Telineen tiheän pohjaverkon ansiosta myös korkokengät pysyvät hyvin paikoillaan.

PANOSTA SÄILYTYKSESSÄ KERROKSIIN

Vaikka takkien ja muiden ulkovaatteiden sullominen kaappiin toimii hetkellisesti, ei se pidemmän päälle ole hyvä säilytysratkaisu. Epäkäytännöllisesti säilytetyt vaatteet vievät hermot mennessään ja kuluvat nopeammin, kuin hyvin säilytetyt. Näin vaatteiden käyttöikä lyhenee turhaan. Usein eteisessä on rajattu mahdollisuus rakentaa säilytystiloja, minkä vuoksi onkin hyvä miettiä asiaa hieman innovatiivisemmin.

Usein mietimme säilytysratkaisuja uusiessa sitä, kuinka voimme laajentaa olemassaolevia kaappeja leveyssuunnassa. Etenkin pienissä tiloissa kannattaa kuitenkin keskittyä enemmän siihen, kuinka seinäpinnan pystyy hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti pystysuunnassa. Esimerkiksi takit harvoin tarvitsevat koko kaapin korkuista roikkumistilaa, joten valitse takkien alle vaikkapa kenkäteline tai asenna lankakoreja asusteita varten. Myös vaatetangon yläpuolelle jäävä tila kannattaa hyödyntää mahdollisimman hyvin säilytykseen. Parhaimmillaan eteisen kaappi on tarkkaan mietitty kokonaisuus, jossa jokaisella kerroksella on oma roolinsa järjestyksen ylläpidossa.

VARASTOI KAUSIVAATTEET MUUALLE

On turha yrittää änkeä kaikkia ulkovaatteita ja -varusteita eteiseen, mikäli kodin muista tiloista löytyy tilaa. Parhaiten eteisen säilytys toimiikin silloin, kun siellä säilyttää vain kunkin kauden kannalta olennaiset vaatteet, kengät ja asusteet. Lankakorit ovat erinomainen valinta kausivaatteiden säilytykseen, sillä ne ovat tilavia ja ilmavia säilytysratkaisuja. Etenkin silloin, kun vaatteita varastoidaan pitkäksi aikaa, on ilmavuus avainasemassa.

Lankakorit toimivat hyvin kaikissa kodin säilytystiloissa, ja niistä on helppo luoda yhdistelemällä itselle toimiva kokonaisuus. Hyvin suunnitellun mitoituksen ansiosta lankakorit sopivat standardimitoitettuihin kaappeihin, ja ne on helppo asentaa myös vanhoihin kaapinrunkoihin. Pystyt tehostamaan kodin säilytystä helposti ilman kaappien runkojen vaihtamista tai isompaa remonttia.

TEE RATKAISUISTA MAHDOLLISIMMAN HELPPOJA

Minkä tahansa kodin säilytysratkaisun suunnittelussa tulisi kulkea käytännöllisyys edellä. Pohdi myös eteisen säilytysratkaisut niin, että ne sopivat mahdollisimman hyvin oman perheesi arkeen. Helppokäyttöisiä säilytysratkaisuja tulee käytettyä varmemmin arjessa, jolloin kodin järjestyksen ylläpito muodostuu kuin huomaamatta rutiiniksi. Lanka ja Muovin säilytystuotteiden suunnittelussa on panostettu tyylikkyyden lisäksi myös toiminnallisuuteen, jotta ne palvelevat kaikenlaisten kotien säilytystarpeita.

Eteisen säilytyksen tehostaminen on yllättävän helppoa, kun pysähtyy hetkeksi miettimään, millaisia säilytystarpeita tilassa on. On helpompi suunnitella toimiva säilytyskokonaisuus, kun tietää, millaisiin ongelmiin tarvitsee ratkaisun. Järjestyksen arkista ylläpitoa voi puolestaan edesauttaa nimikoimalla selkeästi säilytystilan eri osiot niin, että kaikki asukkaat tietävät, missä mitäkin säilytetään. Jonain päivänä huomaat, että astut sisään eteiseen, jossa jokaisella tavaralla on oma paikka, jonne ne myös palautuvat käytön jälkeen!

--

Kaipaatko eteisen säilytysratkaisuihin apua? Ammattilaisemme auttavat mielellään pohtimaan parhaat ja pitkäikäiset ratkaisut kotisi säilytykseen!

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT:

Lankakorit hidastinkiskoilla >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/hidastinkiskoilla.html

Ulosvedettävät kenkähyllyt >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/kenkien-sailytys/ulosvedettavat-kenkahyllyt.html

Kenkätelineet >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/kenkien-sailytys/kenkatelineet.html

Seinään kiinnitettävä kenkäteline >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/kenkien-sailytys/kenkateline-seinaan.html

Koritelineet >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/koritelineet.html