Haaveissa kylpyhuoneremontti - kuinka huomioin säilytyksen

Kylpyhuoneessa vietetään päivittäin paljon aikaa, ja siellä säilytetään tavaraa monenlaiseen tarpeeseen aina pienistä purnukoista pyykkeihin ja pesuainepulloista hygieniatarvikkeisiin. Kostea tila, rajoitetut säilytysmahdollisuudet ja herkästi likaa keräävät arjen toiminnot ovat omiaan luomaan haasteita kylpyhuoneen säilytykseen. Ilman selkeitä ja toimivia säilytysratkaisuja kylpyhuoneesta tuleekin herkästi epäsiistin näköinen, kun tavarat jäävät levälleen ilman omaa paikkaa. Mitä säilytyksen suhteen kannattaa huomioida kylpyhuoneremontissa?

Säilytysratkaisut mukaan remontin suunnitteluvaiheessa

Uutta kylpyhuonetta suunnitellessa pohditaan tyypillisesti tilan pohjaratkaisua ja materiaaleja. Säilytykseenkin on syytä kiinnittää jo tässä vaiheessa huomiota, vaikka säilytysratkaisuja voidaan toki lisätä tilaan myös remontin valmistuttua. Tietyt säilytysratkaisut, kuten seinään upotettavat syvennykset, tulee kuitenkin huomioida tilan rakenteissa pinnan alla, joten niistä on oltava tieto hyvissä ajoin remontin alkaessa. Lisäksi säilytykseen vaikuttavat tilaan valittavat kiinteät kalusteet, kuten allaskaapit. Näidenkin sijoittelu tilassa on tiedettävä ajoissa, jotta niille voidaan tehdä riittävän tukevat rakenteet taustalle.

Säilytysratkaisuja miettiessä kannattaa ensin pohtia, haluaako kaikki tavarat katseilta piiloon vai heti käden ulottuville. Tämä määrittää osaltaan esimerkiksi sitä, lähdetäänkö tilaan suunnittelemaan kaappitilaa vai kenties avohyllyjä. Myös käytössä oleva tila määrittää osaltaan, millaisia ratkaisuja kylpyhuoneeseen voidaan valita. Toisinaan esimerkiksi isot kaapit ovat tilankäytön kannalta haastavat, kun taas ripustettavilla säilytysratkaisuilla saadaan tuotua ketterästi lisää säilytysmahdollisuuksia.

Tilassa tapahtuvat toiminnot vaikuttavat oleellisesti säilytystuotteiden valintaan: onko tila pääasiassa hampaiden pesua ja pikaista suihkua varten vai hoidetaanko siellä myös pyykkihuoltoa tai vaikkapa vaipanvaihtoa? Käytetäänkö tilaa ahkerasti päivittäin vai onko se pääasiassa satunnaisesti tulevien yövieraiden käytössä? Mitä paremmin tiedät, millaisia toimintoja tilassa tarvitaan, sitä paremmin pystyt suunnittelemaan kaikille toiminnoille tarvittavat säilytysratkaisut.

Mikäli tilaan tulee kaappeja, voit suunnitella niiden sisukset palvelemaan omia arjen tarpeitasi parhaalla mahdollisella tavalla. Lankakorit ovat helppo tapa säilyttää melkein mitä tahansa tavaroita kylpyhuoneessa. Ne sopivat erityisen hyvin niin likaisen kuin puhtaankin pyykin säilyttämiseen, sillä ilmava rakenne pitää tunkkaiset hajut poissa. Lisäksi lankakoreissa voi säilyttää kätevästi vaikkapa ylimääräisiä pesuaineita, vessapaperia tai muita tarvikkeita. Valitsemalla eri kokoisia lankakoreja hyödynnät koko kaapin säilytystilan tehokkaasti.

Pienen tilan säilytys tehostuu sopivilla säilytysratkaisuilla

Yksi helppo vinkki pienen kylpyhuoneen säilytyksen tehostamiseen ja siistinä pysymiseen on turhien tavaroiden karsiminen. Puolityhjät pesuaineet ja kaappien perälle kerääntyneet tavarat onkin syytä käydä läpi kriittisesti miettien: tarvitsenko tätä vai voinko laittaa sen kierrätykseen tai heittää pois? Esimerkiksi vanhentunut kosmetiikka, rispaantuneet hiuslenkit ja tyhjät pesuainepurkit ovat omiaan viemään tilaa kylpyhuoneen kaapeista. Turhaa tavaraa karsiessa tulee samalla hahmotettua paremmin kokonaiskuva siitä, mitä kylpyhuoneessa todella tarvitsee säilyttää oman arjen toimivuuden kannalta.

Erilaiset kulmahyllyt sekä seinälle tai suihkuseinään ripustettavat ratkaisut toimivat erityisen hyvin pienessä tilassa, sillä ne hyödyntävät muutoin hukkatilaksi jääviä neliöitä. Mikäli tilaan ei ole mahdollista lisätä kiinteitä säilytyskaappeja, ovat koritelineet mainio valinta lisätilan luomiseen. Koritelineet seisovat omilla jaloillaan, eivätkä vaadi erillistä kaappia asennukseen. Korien sisältö on helppo nähdä yhdellä vilkaisulla.

Vaikka tilassa olisi koritelineitä, kaappeja tai muuta säilytystilaa, kannattaa sekalaiset pikkutavarat järjestää pieniin säilytysrasioihin, jolloin ne ovat selkeästi ja helposti saatavilla ilman, että ne vievät valtavasti tilaa. Tämä helpottaa sitä, että pysyt paremmin kartalla, mitä tavaroita omistat, eikä hiuspinnejä, hammaslankaa tai kasvonaamioita ala kertyä yli tarpeen, kun olemassa olevat eivät enää lymyile kaappien uumenissa piilossa. Pienissäkin tiloissa on tärkeää pohtia oma paikka jokaiselle tavaralle, sillä muutoin tavarat seikkailevat herkästi ympäri huonetta, luoden epäsiistin yleisilmeen koko tilaan.

Helppohoitoisuus korostuu kosteissa tiloissa

Kylpyhuoneen kostea ilma ja likaa keräävät arjen toiminnot ovat tärkeitä muistaa säilytysratkaisuiden materiaaleja valitessa. Helppohoitoisuus onkin avainasemassa, sillä valittujen säilytystuotteiden tulee kestää säännöllistä pesua. Avomalliset suihkuhyllyt toimivat hyvin kosteissa tiloissa, sillä ne pääsevät kuivumaan ilmavasti käytön jälkeen. Heikosta materiaalista tehty tuote alkaa kuitenkin herkästi ruostua ja rapistua, mikä luo epäsiistin ilmeen ja lyhentää tuotteen käyttöikää, sillä ruostunut tuote ei ole enää hygieeninen käytössä. Laadukkaasti valmistettu tuote kestää kovaakin käyttöä ilman turhaa kulumista.

Innovatiivisesti suunnitelluissa säilytystuotteissa on huomioitu laadukkaiden materiaalien lisäksi myös muotoilu, joka helpottaa arkea. Esimerkiksi monissa suihkuhyllyissämme on muovinen pohjalevy, jonka ansiosta saippuajäämät ja kalkki eivät pääse syövyttämään teräslangan pinnoitetta. Pohja on helppo nostaa pois puhdistusta varten, ja se pitää tavarat tukevasti pystyssä. Ripustettavat ja pingotettavat säilytystuotteet on puolestaan helppo puhdistaa paikoillaan tai nostamalla ne puhdistusta varten irti.

Monipuolisista kylpyhuoneen säilytystuotteistamme rakennat omaan käyttöösi sopivan kokonaisuuden, joka mukautuu arkeesi elämäntilanteiden muuttuessa. Meille on tärkeää luoda ennen kaikkea kestäviä ja käytännöllisiä, mutta samalla esteettisesti kauniita ja tyylikkäitä säilytystuotteita. Innovatiiviset säilytysratkaisut antavat mahdollisuuden hyödyntää kylpyhuoneen tiloja uudella tavalla, kestäen katseiden lisäksi taatusti myös arkea ja aikaa!

--

Kaipaatko apua jätteiden lajittelun ja jätevaunun suunnitteluun? Ammattilaisemme auttavat mielellään pohtimaan parhaat ja pitkäikäiset ratkaisut kotisi säilytykseen!

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT:

Kaikki kylpyhuonetuotteet >> https://www.lankajamuovi.fi/kylpyhuone

Kulmahyllyt >> https://www.lankajamuovi.fi/kylpyhuone/kulmahyllyt.html

Suihkuhyllyt ja -telineet >> https://www.lankajamuovi.fi/kylpyhuone/suihkuhyllyt-ja-suihkutelineet.html

Koritelineet >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/koritelineet.html

Pyykkikorit >> https://www.lankajamuovi.fi/kylpyhuone/pyykkikorit.html

Säilytysrasiat >> https://www.lankajamuovi.fi/kylpyhuone/muut-tuotteet/sailytysrasiat.html

Lankakorit >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit.html