Uusi vuosi, uusi ote säilytykseen? Näin laitat kodin säilytyksen kokonaisvaltaisesti kuntoon!

Uusi vuosi tuo usein mukanaan monenlaisia lupauksia ja reippaan otteen arkeen, kun elämässä kääntyy uusi sivu. Tavaroiden karsiminen ja kodin järjestäminen ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan, sillä niiden vaikutus hyvinvointiin ja arjen sujuvuuteen on huomattu uudella tavalla. Moni asettaakin itselleen uudenvuoden lupauksen kodin järjestämisestä. Parhaimmankaan järjestysoperaation tulokset eivät kuitenkaan pysy, ellei säilytysratkaisuja ole valittu tukemaan jäljelle jääneiden tavaroiden tehokasta säilytystä.

Ota koko kodin säilytys tarkasteluun

On yleistä suunnitella kodin säilytystä yksi tila kerrallaan, mutta säilytyksen kannalta tiloista saa kokonaisvaltaisemmin hyödyn irti, kun kotia katsoo kokonaisuutena. Ota siis mukaan kynä ja paperia sekä käy läpi kaikki kodin tilat seuraavien kysymysten kautta:

  • Hyödynnänkö tässä tilassa säilytystilan mahdollisimman tehokkaasti? Jääkö johonkin paljon hukkatilaa, jonka voisin hyödyntää paremmin?
  • Millaisia tavaroita tässä tilassa käytetään eniten?
  • Säilytänkö täällä jotain vain tavan vuoksi tai kaukana sen varsinaisesta käyttöpaikasta? Toimisiko jonkin tavaran säilytys tehokkaammin jossakin toisessa kodin tilassa?
  • Säilyvätkö tavarat täällä riittävän ilmavasti? Löytyvätkö tavarat helposti, kun niitä tarvitaan?
  • Onko kaikkia tilan tavaroita välttämätöntä säästää vai voinko myydä, lahjoittaa tai heittää osan pois?
  • Missä kunnossa olemassa olevat säilytysratkaisut ovat? Ovatko ne ehjiä, toimivia ja turvallisia?

Rakenna havaintojesi pohjalta kokonaiskuva kotisi säilytyksen tilanteesta. Voit piirtää havainnoistasi vaikkapa paperille pohjapiirustuksen, joka auttaa havainnollistamaan kokonaisuutta helpommin. Kirjaa pohjapiirrokseen, mitä tavaroita kannattaa säilyttää missäkin tilassa, jotta ne ovat mahdollisimman lähellä käyttöpaikkaa. Pohdi myös, missä tiloissa päivitetyt säilytysratkaisut voisivat auttaa ottamaan kaiken hyödyn irti tilasta säilytyksen kannalta.

Suunnittele säilytys tehokkaan muunneltavaksi

Mitä kirkkaammaksi saat kartoitettua oman kotisi säilytystarpeet, sitä paremmin pystyt suunnittelemaan niitä vastaavat säilytysratkaisut. On kuitenkin hyvä muistaa, että ratkaisujen tulee elää mukanasi elämäntilanteiden muutostenkin läpi – siksi säilytysratkaisujen muunneltavuus on tärkeässä roolissa. Ratkaisut, joiden hyllyväliä voi muuttaa, ovat erityisen muunneltavia säilytyksen suhteen, sillä niiden avulla voit suhteuttaa säilytystilan aina juuri sen hetkisen tarpeen mukaan.

Säilytysratkaisujen suunnittelussa on hyvä miettiä myös sitä, että tilaan jäisi mahdollisimman vähän hukkatilaa. Lankakorien avulla otat olemassa olevista tai uusista vaatekaapeista parhaan säilytysilon irti. Koritelineet puolestaan sopivat hyvin vaatehuoneeseen tai muuhun tilaan, jossa ei ole mahdollisuutta kaapin runkoihin, mutta siitä huolimatta tarvetta säilytystilalle. Seinäkiskojärjestelmän avulla valloitat vaikka kokonaisen seinän säilytystilaksi.

Säilytystä miettiessä saa olla innovatiivinen, ja esimerkiksi seinäpintoja kannattaa katsoa uusin silmin: voisiko kenkiä säilyttää lattian sijaan kätevästi seinällä kenkätelineessä, joka sopii myös pipojen ja hanskojen ilmavaan säilytykseen? Entä voisiko kaappien oviin kiinnittää pienemmille tavaroille sopivia ovikoreja? Muista aina valita säilytysratkaisut niin, että niitä on mahdollisimman helppo käyttää arjessa. Mitä luontevammin säilytysratkaisu sopii tilan käyttötarkoitukseen, sitä varmemmin tavarat löytävät arjessa omille paikoilleen. Tämä korostuu etenkin kodeissa, joissa asuu useampi ihminen tai lapsia.

Hanki omaan käyttöösi sopivat säilytysratkaisut

Kun suunnitelmat ovat selkeät, on helppo lähteä etsimään niitä vastaavia ratkaisuja. Tässäkin vaiheessa paperi ja kynä ovat mainioita kavereita, joiden avulla voit hahmotella tarkemmin, millaiset säilytysratkaisut sopisivat mihinkin tilaan. Tarvittaessa voit pyytää asiantuntijan neuvoja siihen, millaiset tuotteet toimisivat tilassa parhaiten.

Säilytysratkaisujen valintaan kannattaa käyttää hieman aikaa, sillä laadukkaat säilytysratkaisut kestävät käytössäsi pitkään. Laadukkaista materiaaleista ja pinnoitteista valmistetut tuotteet ovat lisäksi turvallisia ja miellyttäviä käyttää. Vaikka esimerkiksi lankakorit saattavat näyttää ulospäin samanlaisilta, voi niiden ominaisuuksissa olla merkittäviäkin eroja, joiden avulla säästät pitkässä juoksussa rahaa, kun et joudu uusimaan säilytystuotteita niin usein. Laadukkaissa säilytystuotteissa on usein myös huomioitu muunneltavuuden mahdollisuus.

Me Lanka ja Muovilla luomme, kehitämme ja valmistamme innovatiivisia säilytysratkaisuja kotimaisin voimin Porin Niittymaalla. Toimintamme perusajatuksena ovat edelleen laadukkaat tuotteet ja korkea asiakastyytyväisyys. Verkkokaupastamme löydät useita valmiita säilytysvaihtoehtoja sekä rakennat tuotteistamme juuri sinun suunnitelmiisi sopivat kokonaisuudet. Uudistetaan yhdessä kotisi säilytys!

--

Kaipaatko apua kodin säilytysratkaisujen suunnitteluun? Ammattilaisemme auttavat mielellään pohtimaan parhaat ja pitkäikäiset ratkaisut kotisi säilytykseen!

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT:

Lankakorit >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit.html

Seinäkiskojärjestelmä >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/seinakiskojarjestelma.html

Keittiön säilytysratkaisut >> https://www.lankajamuovi.fi/keittio

Kylpyhuoneen säilytysratkaisut >> https://www.lankajamuovi.fi/kylpyhuone

Säilytyskorit >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/sailytyskorit.html

Siivouskaapin säilytys >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/siivouskaappi.html

Kenkien säilytys >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/kenkien-sailytys.html