Sailytysratkaisut rakennusvaiheessa

Oman kodin rakentaminen on ihanaa, mutta usein hermoja koettelevaa puuhaa. Joskus valintojen maailma tuntuu loputtomalta, eikä osaa päättää, mitkä värit, materiaalit ja ratkaisut olisivat juuri itselle mieluisia ja uuteen kotiin sopivia. Erityisesti säilytysratkaisuja valitessa voi sormi mennä äkkiä suuhun, kun tarjolla on koreja, hyllyjä ja kaappeja kiinteinä, irtokalusteina ja kaikkea siltä väliltä. Keräsimme yhteen muutaman vinkin, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun on aika valita uuden kodin säilytysratkaisut. Parhaimmassa tapauksessa säilytysratkaisut elävät mukanasi vuosia, mukautuen pienillä päivityksillä kuhunkin elämäntilanteeseen.

VAATEHUONE VAI VAATEKAAPPI?

Osa säilytystuotteista sopii sekä vaatehuoneeseen että vaatekaappiin. On kuitenkin syytä pohtia, kumpi ratkaisu on itselle tehokkaampi säilytyksen suhteen. Vaatehuone vie kodista neliöitä, mutta mahduttaa sopivilla säilytysratkaisuilla sisäänsä suuren määrän tavaraa. Tyylikäs vaatekaappi toimii puolestaan kauniina sisustuselementtinä, mutta voi rajoittaa kaapin sisusten osalta säilytysratkaisujen muokattavuutta.

Olipa valintasi vaatehuone tai -kaappi, lankakorit ovat mainio tapa luoda säilytyskokonaisuudesta oman näköinen. Yhdistelemällä lankakoreja, lisävarusteita, vaatetankoja ja kenkätelineitä luot säilytyskokonaisuuden, jota ihastellaan tupaantuliaisissa tovi ja toinenkin.

HYVIN SUUNNITELTU ON PUOLIKSI TEHTY

Monella kodinrakentajalla iskee jossain vaiheessa niin sanottu valintaähky. Tällöin kotiin liittyviä yksityiskohtia on valittu kyllästymiseen asti, ja urakka halutaan vain saattaa mahdollisimman nopeasti loppuun. Tässä piilee vaarana se, että kodin valmistuttua huomataan asioita, joita olisi ollut syytä pohtia tarkemmin rakennusvaiheessa. Yksi näistä asioista ovat kodin säilytysratkaisut, sillä mikään ei ole rasittavampaa, kuin kantaa muuttokuorma sisään uuteen kotiin ja pohtia, mihin kaikki kimpsut ja kampsut saadaan mahtumaan.

Vanha sanonta pitää siis tässäkin tapauksessa paikkansa, ja säästyt monelta päänvaivalta, kun käytät jo rakennusvaiheessa hieman aikaa säilytyskokonaisuuksien suunnitteluun. Jos urakka tuntuu ylivoimaiselta yksin, pyydä asiantuntijamme apuun. Asiantuntija osaa kysellä oikeat asiat ja neuvoa, kuinka saat juuri omaan kotiisi mahdollisimman sopivat säilytysratkaisut. Voit myös tehdä itse suunnitelman, jonka pohjalta on helppo valita suunnitelman toteuttamiseen sopivat tuotteet. Kun säilytyskokonaisuudet suunnittelee hyvin alusta asti, elävät ne perheesi mukana pitkälle tulevaisuuteen.

PANOSTA LAADUKKAISIIN TUOTTEISIIN

Vaikka kodin rakentaminen on kallista puuhaa ja välillä tekisi mieli oikoa muutamia mutkia budjetista, eivät säilytysratkaisut ole paras vaihtoehto säästää kuluissa. Eikö olisi kurja, jos muutoin viimeisen päälle laitetussa kodissa säilytysratkaisut alkaisivat repsottaa, koska ne eivät kestä käyttöä? Laadukkaista materiaaleista valmistetut säilytystuotteet ovat miellyttäviä käyttää, ja kestävät kovemmassakin käytössä elämää.

Vaikka kertaluontoisena kustannuksena laadukkaisiin säilytysratkaisuihin panostaminen voi tuntua arvokkaalta, säästät usein pitkällä tähtäimellä rahaa, sillä säilytysratkaisuja ei joudu huoltamaan ja päivittämään niin usein. Rahan lisäksi säästät taatusti myös hermoja, sillä sulavasti kaappiin liukuvat kiskot ja vankasti tavarat ojennuksessa pitävät lankakorit varmistavat arjen toimivuuden säilytyksen osalta.

Rakensitpa sitten unelmiesi kotia tai remontoit sijoituskohdetta, ei laadukkaisiin lankakoreihin ja muihin säilytysratkaisuihin panostaminen ole koskaan pahasta. Laadukkaat ja toimivat tuotteet kestävät käytössä ja kulkevat mukanasi pitkään. Ota säilytysratkaisut huomioon jo rakennusvaiheessa ja vältyt ikäviltä säilytysyllätyksiltä tulevaisuudessa!

--

Rakennatko uutta kotia tai kaipaatko apua säilytyskokonaisuuksien suunnitteluun? Ammattilaisemme auttavat mielellään pohtimaan parhaat ja pitkäikäiset ratkaisut kotisi säilytykseen!

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT:

Lankakorit hidastinkiskoilla >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/hidastinkiskoilla.html

Lankakorit rullakiskoilla >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/rullakiskoilla.html

Ulosliukuvat säilytys- ja ripustustasot >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-sailytys-ja-ripustustasot.html