Näin valitset arjen sujuvuutta ja keittiön käyttömukavuutta tukevat säilytysratkaisut

Keittiön säilytystarpeet riippuvat hyvin paljon siitä, millaisia asukkaita kodissa elää, eikä yhtä oikeaa mallia tämän tilan säilytysratkaisujen valintaan ole. On kuitenkin muutama tärkeä asia, jotka on hyvä pitää mielessä, kun säilytysratkaisujen uusiminen tulee ajankohtaiseksi.

Yleisiä haasteita keittiön säilytyksessä ovat tilan puute ja säilytysratkaisujen sijoittelu, josta seuraa ylimääräisiä askeleita. Keittiössä voi siis olla näennäisesti paljonkin säilytystilaa, mutta se ei palvele omaa käyttöä. Joskus keittiö voi olla hyvässä kunnossa, eikä remontille ole tarvetta. Tällöin voi tuntua siltä, että täytyy vain tyytyä niihin säilytysratkaisuihin, joita tilassa on jo olemassa. Näin ei kuitenkaan ole, sillä myös olemassa olevan keittiön säilytysratkaisuista on mahdollista tehdä huomattavasti toimivammat pienilläkin muutoksilla.

Vanhakin keittiö voi taipua palvelemaan paremmin

Keittiön säilytyksen uudistus ei vaadi välttämättä täyspurkua tai mittavaa remonttia. Jos keittiön peruspohja toimii hyvin, voidaan vanhoja kaapinrunko hyödyntää hyvin uudistaen vain niiden sisällä olevat säilytysratkaisut. Keittiön ollessa kulahtaneen näköinen, voi tuore maalikerros, vetimien vaihto ja vaikkapa välitilalaattojen uusiminen tehdä siitä tunnelmaltaan kuin uuden.

Mikäli uudistukseen haluaa lähteä yhdestä pienestä osiosta keittiössä, on roskiskaappi hyvä valinta. Se on helppo uudistaa olemassa olevaan keittiöön ilman suurta vaivaa. Toimiva roskiskaappi pysyy paremmin siistinä, kun roskat pysyvät omissa astioissaan. Jokaiselle jätejakeelle voi valita omanvärisen sangon, mikä helpottaa jätteiden lajittelua arjessa. Jos taas haluat uusia kaappien sisukset kokonaisvaltaisemmin, aloita mittaamalla ensin kaikki kaapinrungot. Näin tiedät tarkalleen käytössä olevan tilan. Monesti hahmottamista helpottaa, jos keittiön kaappeineen ja mittoineen piirtää paperille. Muista kuitenkin tehdä piirros mittakaavassa, jotta saat valittua varmasti oikeankokoiset tuotteet.

Mittaamisen jälkeen voit pohtia, missä kohtaa keittiössä olisi järkevintä säilyttää mitäkin. Näin saat luotua selkeän suunnitelman tuotteista, joita tarvitset toteuttaaksesi säilytyskokonaisuuden. Hyödynnä ideoinnissa myös hukkatila, kuten kulmat ja seinäpinnat. Keittiön seinäpinnoille voit asentaa yksinkertaisen tyylikkäitä ovi- tai eteiskoreja, joissa säilytät esimerkiksi kevyitä hedelmiä, mausteita tai keittiövälineitä.

Sopivia säilytystuotteita valitessa kannattaa muistaa vielä varmistaa, että valitut tuotteet soveltuvat haluamasi tavaroiden säilyttämiseen. Esimerkiksi painavat astiat vaativat lankakoreihin tukevammat kiskot verrattuna kevyisiin ruokapakkauksiin.

Uusi keittiö kannattaa suunnitella säilytys edellä

Olitpa tekemässä kokonaisvaltaista keittiöremonttia tai rakentamassa keittiötä uudiskohteeseen, säilytys kannattaa pitää vahvasti suunnitteluprosessissa mukana. Keittiön säilytysratkaisujen valinnassa on hyvä muistaa kolme kulmakiveä, jotka ovat käytännöllisyys, kestävyys ja helppo puhtaanapito.

1. Kirjoita ylös, millaisia säilytystarpeita tilassa on ja missä kohtaa keittiötä tarvitaan mitäkin toiminnallisuuksia. Mitkä asiat ovat sellaisia, joista et halua joustaa ja missä voisi tehdä kompromissin? Tämä auttaa luomaan keittiön pohjapiirroksesta ja säilytyskalusteista arkea mahdollisimman hyvin palvelevat.

2. Varsinaisten säilytyskaappien ja -ratkaisujen lisäksi on tärkeä pohtia jätelajittelun ratkaisut kuntoon mahdollisimman ajoissa. Jätevaunun malli ja koko voivat nimittäin vaikuttaa jätepisteen sijoitteluun keittiössä etenkin silloin, jos jokaiselle jätejakeelle haluaa oman paikan. Jätevaunua valitessa tulee miettiä mm. jätesankojen määrä, vaunun kiinnitysvaihtoehdot ja mahdolliset lisävarusteet.

3. Mikään uusi ratkaisu ei pysy uutena ikuisesti, minkä vuoksi helppoon puhdistukseen ja ylläpitoon on hyvä kiinnittää erityistä huomiota keittiötä suunnitellessa. Keittiössä syntyy tilan luonteen vuoksi muuta kotia enemmän sotkua ja likaa. Säilytysratkaisuihin pinttyneet tahrat luovat nopeasti epäsiistin yleisilmeen. Laadukkaiden lankakorien pinnoite on luotu kestämään arjen kolhut ja keittiön olosuhteet. Niiden puhdistaminen onnistuu helposti rätillä ja miedolla pesuaineliuoksella.

Panosta laatuun keittiön lankakoreissa

Keittiöremontti tai keittiön ratkaisujen uusimisessa tavoitteena usein on, että valitut ratkaisut kestävät arjessa useita vuosia. Keittiön säilytysratkaisuissa onkin tärkeää panostaa laatuun ja toimintavarmuuteen. Lankakoreja valitessa korostuu vahvasti mm. laadukkaiden kiskojen merkitys, sillä astiat, kattilat ja padat ovat painavia säilyttää. Sulavasti liukuvia lankakoreja on helppo ja miellyttävä käyttää.

On tutkittu, että keittiön ulosvedettäviin säilytysratkaisuihin saa sijoitettua enemmän tavaraa perinteisiin hyllylevyihin verrattuna. Lisäksi täysin ulos liukuvat korit auttavat pitämään kaapit siistimpänä, kun hyllyn perukoille ei unohdu vanhentuneita ruokapakkauksia tai muita epämiellyttäviä yllätyksiä. Roskat ja lika putoavat korin ilmavan rakenteen ansiosta kaapin pohjalle, josta ne on helppo pyyhkäistä pois. Tilanjakajilla ja muilla lisävarusteilla parannat järjestystä entisestään.

Vaikka lankakorit saattaisivat näyttää kaupan hyllyllä kaikki ulkoisesti samalla, on niiden pintamateriaaleilla ja valmistustavalla eroa. Laadukkaan lankakorin merkitys korostuu etenkin silloin, kun se asennetaan tilaan, jossa kulutus on kovaa ja korin toivotaan kestävän käytössä vuosia. Valitse siis esteettisesti kauniit, mutta ennen kaikkea kestävät ratkaisut. Lanka ja Muovin tuotemerkki on tae siitä, että olet valinnut käyttöösi kotimaiset ja kestävät keittiön säilytystuotteet!

--

Kaipaatko apua säilytysratkaisujen suunnitteluun? Ammattilaisemme auttavat mielellään pohtimaan parhaat ja pitkäikäiset ratkaisut keittiösi säilytykseen!

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT:

Tuotteet astiankuivaukseen >> https://www.lankajamuovi.fi/keittio/astiankuivaus.html

Jätelajittelun ratkaisut >> https://www.lankajamuovi.fi/kierratys-ja-jatteiden-lajittelu

Pata- ja tarvikevaunut >> https://www.lankajamuovi.fi/keittio/pata-tarvikevaunut.html

Kulmakarusellit >> https://www.lankajamuovi.fi/keittio/kulmakaapit/kulmakarusellit.html

Telineet ja hyllyt keittiöön >> https://www.lankajamuovi.fi/keittio/muut-tuotteet/keittiotelineet-ja-hyllyt.html