Miksi hankkia toimivat sailytysjarjestelmat

Puhumme paljon siitä, millaiset säilytysratkaisut toimivat eri tarkoituksiin ja kuinka säilytysratkaisuja muuttamalla saa kodin säilytyspotentiaalista kaiken irti. Mutta miksi toimivat säilytysjärjestelmät ovat niin tärkeä osa arkea ja kodin ilmettä?

Erilaisia säilytystarpeita on yhtä paljon kuin meitä ihmisiä, minkä vuoksi on tärkeää, että oman kodin säilytysjärjestelmiä pystyy muokkaamaan itselleen sopiviksi. Vaikka tarpeet ovat erilaisia, on muutamia asioita, jotka yhdistävät kaikkia säilytysongelmien kanssa painivia: kodin halutaan olevan siisti, tavaroiden halutaan löytyvän helposti ja säilytysjärjestelmien halutaan olevan kestäviä. Lanka ja Muovin tuotteet on suunniteltu kestämään käyttöä ilman, että käytännöllisyys ja tyylikkyys kärsii. 

Säilytys luo mielenrauhaa

On tutkittu, että siisti ja järjestyksessä oleva ympäristö vaikuttaa mielentilaamme yllättävän paljon: sotkuinen koti ja levällään olevat tavarat vailla paikkaa ovat omiaan luomaan levottoman mielen. Usein ongelmaksi muodostuu se, että vaikka kotia yrittäisi pitää siistinä, ei tavaroille tunnu löytyvän omia paikkoja. Ajan myötä kodin valtaa kaaos, kun kaappien sisältö on auttamattomasti sekaisin ja tavarakasoja alkaa kertyä myös kaappien ulkopuolelle. 

Kodin säilytyksen kannalta ensimmäinen asia onkin miettiä, missä voisit kutakin tavaraa säilyttää niin, että se on tarpeen tullen helposti käden ulottuvilla. Kun mietit jokaiselle tavaralle oman säilytypaikan ja luot säilytykseen sopivat puitteet, löytävät tavarat paikoilleen, kuin itsestään ja kodin yleisilme pysyy siistinä kaappien ovien sisä- ja ulkopuolella. Näin vältyt myös vuosittaisilta suursiivouksilta, kun kaapit pysyvät järjestyksessä ympäri vuoden, eivätkä kerää sisäänsä turhaa tavaraa.

Toimivat säilytysratkaisut helpottavat arkea

Arki on meillä monella hyvin hektistä: on töitä, harrastuksia, kotitöitä ja perhe-elämää. Yksi arjen isoimmista ärsytyksen aiheista on se, kun tavarat ovat hukassa. Niiden etsimiseen menee aikaa ja energiaa, jonka voisi käyttää moneen paljon mukavampaankin asiaan.

Säilytysratkaisuja miettiessä kannattaakin paneutua ennen kaikkea omaan arkeen ja sen tarpeisiin. Mitä tavaroita tarvitsen päivittäin, viikoittain tai vuosittain? Tämän jälkeen voit miettiä, kuinka oma koti olisi paras järjestää, jotta useimmin tarvittavat tavarat olisivat käden ulottuvilla ja ne harvemmin tarvittavatkin omilla paikoillaan, tarvittaessa helposti saatavilla. Kun tavarat ovat helposti saatavilla ja niillä on tietty paikka, säästyt hukassa olevien tavaroiden etsimiseltä ja turhalta kaappien kaivamiselta.

Laadukkaat säilytysjärjestelmät kestävät aikaa

Koska säilytystarpeet väistämättä muuttuvat vuosien varrella, on hyvä panostaa laadukkaisiin säilytysratkaisuihin, joita voi tarpeen tullen muokata esimerkiksi vaihtamalla eri osien paikkoja tai lisäämällä puuttuvia osioita. Laadukkaat järjestelmät kestävät muutoksia ja paikanvaihdoksia hyvin, ja niihin on helppo hankkia lisäosia tarpeen tullen, sillä osat ovat jo valmiiksi yhteensopivia. 

Kun hankit klassisen tyylikkäät säilytysratkaisut, kulkevat ne vuosia mukana aina yhtä trendikkäinä. Kestävät materiaalit varmistavat puolestaan sen, että siivous ja kaappien puhtaanapito on helppoa, kun säilytyskomponentteja ei tarvitse käsitellä silkkihansikkain. Kestävät materiaalit elävät mukana arjessa ilman, että joudut murehtimaan jokaista kolhua ja kolausta. Kestävyyden ja laadun lisäksi voit saada hyödynnettyä säilytystilaa yllättävistäkin paikoista innovtiivisemmilla ratkaisuilla. Hyödynnä esimerkiksi seinäpinnat ylöspäin ja löydät säilytykseen aivan uusia ulottuvuuksia. 

Hyödynnä olemassaolevat säilytysjärjestelmät

Aina ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen, vaan oman kodin säilytysratkaisuista voi saada toimivammat jo pienilläkin muutoksilla. Usein kaappien rungot ovat sopivat, mutta sisukset kaipaavat päivitystä. Säästät aikaa ja rahaa, kun panostat toimiviin ratkaisuihin kaappien sisällä. Säilytystilan määrä voi lisääntyä yllättävästikin muokkaamalla kaappien sisuksia omaan makunu sopiviksi. 

Lanka ja Muovin tuotteet taipuvat kotonasi jo valmiina oleviin standardimitoitettuihin kaapinrunkoihin. Koko säilytysjärjestelmää ei ole siis välttämätöntä uusia kerralla, vaan voit hyödyntää vanhat rungot ja uusia vain kaappien sisukset. Näin vältyt isommalta remontilta, mutta saat kotisi säilytyspulmat ratkaistua kertaheitolla!