Kuinka ottaa sailytys osaksi sisustusta?

Säilytysratkaisuja ei usein mielletä sisustuksellisina asioina, vaan enemmänkin pakollisena pahana, joka halutaan mahdollisimman tehokkaasti pois näkyvistä. Usein säilytysratkaisut onkin kätevä peittää ovien taakse piiloon, mutta parhaimmillaan ne voivat olla tyylikäs osa sisustusta ja aidosti ilo silmälle. On kuitenkin joitain asioita, joita on hyvä huomioida silloin, kun pohtii sisustuksellisia säilytysratkaisuja. Keräsimme yhteen muutaman tärkeän pointin.

TOIMINNALLISUUS ON KAIKEN PERUSTA

Vaikka säilytysratkaisut haluaa osaksi sisustusta, on silti mietittävä aina ensimmäisenä toiminnallisuutta. Visuaalisesti upea säilytysratkaisu ei nimittäin toimi arjessa, jos se on hankala käyttää. Mitä useampia jäseniä perheessä on, sitä helppokäyttöisempi säilytysratkaisun on oltava, jotta tavarat löytävät arjen kiireessä omille paikoilleen.

Toiminnallisuus ei kuitenkaan tarkoita tylsää, vaan toiminnalliset säilytysratkaisut voivat olla myös esteettisesti upeita. Me olemme panostaneet tuotteidemme suunnittelussa ja toteutuksessa ennen kaikkea siihen, että toiminnallisuus ja esteettisyys yhdistyvät luontevasti. Tavoitteemme onkin luoda helppokäyttöisiä ja koko perheelle sopivia tuotteita, joita ei tarvitse piilotella kaapin uumenissa.

KAUNIS JA LAADUKAS ON PARAS YHDISTELMÄ

Toisinaan sorrumme hankkimaan esteettisesti hienoja, mutta armottoman huonosti kestäviä tuotteita, kun tahdomme kauniin, mutta käytännöllisen kodin. On fakta, että säilytysratkaisujen on kestettävä arjessa kovempaakin käyttöä. Etenkin lapsiperheissä on tärkeää, että ratkaisut kestävät välillä kovempiakin kolhuja ilman, että pintamateriaalit, kiskot tai muut osat kärsivät heti vaurioita. Tämän vuoksi säilytysratkaisuja pohtiessa on tärkeää muistaa valita tuotteet, jotka on valmistettu laadukkaasti ja kestävistä materiaaleista.

Monesti meillä on mielikuva, että käytännölliset ja laadukkaat säilytysratkaisut eivät vain voi olla kauniita. Tämä on kuitenkin nykyään väärä mielikuva, sillä innovatiivisia ja upeita säilytysratkaisuja löytyy kyllä, kun asiaan hieman paneutuu. Laatu ei todellakaan ole este upealle ulkonäölle! Laadukasta tuotetta etsiessä on syytä kiinnittää huomiota mm. materiaaliin ja liikkuvien osien toimivuuteen.

Säilytystuotteen pintamateriaali määrittää pitkälti sen kestävyyden. Lanka ja Muovin tuotteet valmistetaan korkealaatuisesta teräslangasta, joka on jauhemaalattu iskunkestävällä epoksimaalilla. Muovituotteet ovat puolestaan elintarvikkeille soveltuvasta vahvasta materiaalista. Tuotteemme on suunniteltu kestämään pitkään arjen pyörteissä.

AJATON ILME ON PITKÄIKÄINEN RATKAISU

Säilytysratkaisut eivät ole muun sisustuksen tavoin asia, jota haluaa muuttaa viikoittain, kuukausittain tai edes vuosittain. Kun säilytysratkaisuja lähdetään uusimaan, niiden toivotaan usein kestävän vähintään seuraavat kymmenen vuotta. Tämän vuoksi kannattaa kääntää katse mahdollisimman ajattomiin, mutta tyylikkäisiin säilytysratkaisuihin.

Vaikka sisustustrendit vaihtelevat ja tietyt värit ovat kausittain muotia, on säilytysratkaisuissa suositeltavaa pysyä suhteellisen neutraaleissa sävyissä. Valkoinen, harmaa ja musta ovat muodissa aina, sillä ne sopivat yhteen lähes kaikentyylisen sisustuksen kanssa. Kaikkien säilytysratkaisujen ei tarvitse olla näkyvissä, mutta neutraalit sävyt ovat niissäkin valttia.

Seuraavan kerran, kun mietit kotisi sisustusta, ota myös säilytysratkaisut pohdintaan: palvelevatko nykyiset säilytysratkaisut riittävän hyvin ja jos eivät, voisiko niitä jollain tapaa uudistaa? Usein säilytysratkaisuja suunniteltaessa pitäydytään liikaa perinteisessä ajattelussa, jossa säilytys tapahtuu suljettujen ovien takana, piilossa katseilta. Todellisuudessa säilytysratkaisut ovat monesti hauska ja innovatiivinen osa sisustusta. Ne antavat kodille persoonallisen ilmeen ja tuovat yllättävästi lisätilaa. Yhdistä siis toiminnallisuus, laatu ja ajaton tyyli, niin olet jo pitkällä sisustuksellisen säilytyksen suhteen!

--

Sisustusasiat mielessä tai säilytysratkaisuja uusimassa? Ammattilaisemme auttavat mielellään pohtimaan parhaat ja pitkäikäiset ratkaisut kotisi säilytykseen!

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT:

Lankakorit hidastinkiskoilla >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/hidastinkiskoilla.html

Lankakorit rullakiskoilla >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/rullakiskoilla.html

Koritelineet >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/koritelineet.html

Seinäkiinnitteiset lankakorit >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/seinakiinnitteiset-lankakorit.html