Koululaisen huoneen järjestäminen

Alla med barn (oavsett ålder) vet hur barnrummet brukar se ut – böcker, pennor, smutstvätt och leksaker överallt på golvet i en oidentifierbar hög. Mellan skola, hobbys och vardag kan städningen verka som en mindre viktig sak för barnen. Sommarlov är för många en bra möjlighet att skapa ordning i barnrummet, speciellt om det handlar om en större förändring. Samtidigt kan man städa undan gamla skolböcker och kasta trasiga prylar och på så sätt skapa mer plats inför nästa årskurs.

Det är bra att lära barnen att hålla ordning och att plocka efter sig. Ju yngre barnet är när hen lär sig städningsrutiner desto enklare är det att hålla ordning även som äldre. Skolbarn kan faktiskt plocka efter sig och hålla ordning, men det handlar om att göra det till en vana.

Trådbackar och förvaringsboxar skapar prydlig ordning

Trådbackar är en mångsidig förvaringslösning där man kan förvara både kläder, spel, leksaker och andra skatter. Höga backar passar väl till hobbygrejer eller större leksaker. I lägre backar kan man förvara kläder och det är lättare för barnen att hitta vad de letar efter. Praktiska avdelare till trådbackar håller kläderna på plats och det är enklare att sortera småprylar, strumpor, underkläder osv. Med praktiska bottenmattor kan man förvara mindre saker i trådbackarna. Du kan placera förvaringsboxar inuti större lådor eller nästan var som helst.

Förvaring i klädskåp, före och efter

Före och efter. Genom att byta ut traditionella hyllplan mot trådbackar med rullskenor får du mer plats i skåpet och varje sak hittar sin plats.

När varje sak har sin egen plats blir det enklare att hålla ordning. Det är viktigt att förvaringslösningar är lätta att använda, lättillgängliga och logiska ur barnets synvinkel.

Trådbackarnas luftiga konstruktion ger en snabb överblick över saker och man slipper rota i skåpet för att hitta det man letar efter. Att hålla rent i skåpet är enkelt då smuts och damm faller ner på skåpbotten och kan lätt dammsugas.

Småprylar och leksaker som ligger överallt, såsom legos, kort, hårspännen, -snoddar och bilar… Sortera efter färg, leksak osv i små förvaringsboxar, som kan ställas till exempel i bordslådan, trådbacken eller bokhyllan. Skriv namn på boxarna eller limma en snygg bild på innehållet!

LM 525S, LM 526S

Säkerhet och praktiskhet i fokus

Även i skolbarnrummet måste förvaringslösningar vara säkra att använda. Vid val av trådbackar tänk på att en säker trådkorg inte faller ur skenorna och beläggningen inte lossnar även om produkten används flitigt. 

Tänk även på hur du använder förvaringslösningar i vardagen samt hur kommer förvaringsbehovet att ändras i framtiden. Barnen växer oundvikligt, förvaringsbehovet likaså. System med väggskenor är ett bra exempel på omvandlingsbara förvaringslösningar. Hyllsystemet kan monteras även i garderob och klädkammare och hyllavståndet kan man lätt ändra när man vill. Trådbacksystem är mycket flexibelt förvaringsalternativ då det kan lätt flyttas runt och är påbyggnadsbart.

Planera förvaring tillsammans med barnet

Eget rum är en jättestor grej för de flesta barn. Som förälder är det viktigt att respektera barnets rum och därmed planera inredning och förvaring tillsammans. Då kan barnet ha större lust att hålla ordning då förvaringslösningar har valts ut tillsammans.

Gå igenom alla saker i rummet ihop. Låt barnet bestämma vad som ska sparas och vad som ska kastas eller doneras bort. Fråga barnet hur hen skulle vilja placera saker och vad som skulle vara en fungerande lösning. 

Barn lär sig sällan på en gång hur man håller ordning i rummet, därför är det viktigt att ni tillsammans plockar undan, går igenom vad som förvaras och var, hur viker man kläder och hur lägger man dem i garderoben, i trådkorgen osv. Gör städningen till en vana och varför inte städa i form av en lek eller tävling? Det lönar sig att lära barnet ordning och reda, bra rutiner bär långt in i vuxen ålder!

--

Behöver du hjälp med att välja rätt förvaringslösning för barnrummet? Vi hjälper dig att välja hållbara och passande lösningar för ditt hem!

DU LYCKAS MED DESSA PRODUKTER:

Färdiga hyllsystem >> https://www.lankajamuovi.fi/sv/forvaring/hyllsystem/fardiga-system.html

Skoställ till vägg >> https://www.lankajamuovi.fi/sv/forvaring/skoforvaring/skostall-till-vagg.html

Trådbacksystem >> https://www.lankajamuovi.fi/sv/forvaring/tradbackar-till-skap/tradbacksystem.html

Trådbackar till skåp >> https://www.lankajamuovi.fi/sv/forvaring/tradbackar-till-skap.html

Förvaringsboxar >> https://www.lankajamuovi.fi/sv/ovriga-produkter/forvaringsboxar.html

Hög korg med hjul >> https://www.lankajamuovi.fi/sv/tvattkorg-hog-svart-lm-326.html