Lastenhuoneen hyvin suunniteltu säilytys helpottaa lapsiperheen arkea

Hur många gånger har vi föräldrar trampat på legobitar i mörkret, sparkat undan gosedjur, högar av smutsiga strumpor, slajm och andra små överraskningar som lurar på golvet? Det lönar sig att lära barnet att hålla rummet rent och städat redan från början. 

Trådbackar skapar ordning i leksakshavet

Det är naturligt att barnen leker med flera saker samtidigt och lämnar allt omkring. Även om vi ofta förvarar kläder i trådbackar, fungerar de utmärkt även som förvaring för leksaker. Tack vare den luftiga konstruktionen är innehållet överskådligt och det är lätt att dammsuga skåpet. Dessutom rymmer trådbacken mer grejer än traditionella hyllplan.

Djupa och stora trådbackar passar bra till förvaring av gossedjur, stora leksaker och varför inte idrottsutrustning. Legos, småprylar och andra skatter förvaras bäst i små förvaringsboxar eller hinkar! Plastkärl i olika, läckra färger underlättar sortering av block, legos, småbilar eller lekmat och barnservis. Färgkodning är enkelt och det är lätt för barnen att adaptera.

Speciellt med barn kommer säkerheten först. Därför är det viktigt att investera i skenor och backar i hög kvalitet, sådana som är robusta och säkra att använda. En bra trådback faller inte ur skenorna och beläggningen tål tid och användning. 

Funktionalitet i fokus

Förvaringslösningar i barnrummet måste vara praktiskt och så enkelt som möjligt. Varje familj, hem och barnrum är olika, därför finns det olika förvaringsbehov. Börja planeringen med att se över alla saker som ska förvaras. Vilka leksaker som används mest, vilka som kan läggas undan eller förvaras lite högre upp...  

Förvaring av barnkläder i utdragbara trådbackar är en toppenlösning. Korgarna ger en bra överblick på innehållet och de kan dras helt ut från skåpet. Praktiska avdelare för trådbackar håller även små plagg snyggt på plats. Eller häng kläderna på klädstång för snygg ordning och tillgänglighet. Lättare för barnen att välja kläderna varje morgon!

Barnen växer och förvaringslösningarna borde hänga med. Väggmonterade förvaringssystem är väldigt omvandligsbara lösningar. Den kan monteras i garderob utan möbelskiva på baksidan eller klädkammaren, och hyllavståndet kan lätt ändras efter förändrad livssituation.

Förutom att förvaringslösningar ska vara enkla och praktiska ur vuxnas synvinkel är det också bra att se lösningen ur barnets synvinkel. Kan barnet till exempel enkelt välja sina egna kläder eller ta de leksaker hen vill ha från garderoben?

Planera tillsammans!

Precis som i andra rum gäller regel nummer ett: varje sak har sin plats. Det kan vara något utmanande i barnrummet med det lönar sig att försöka lära barnen denna enkla minnesregel. 

Ett bra sätt att hålla rummet städat är att engagera barnen enligt deras åldersnivå. Låt barnen till exempel bestämma färgerna på förvaringsboxarna eller hur varorna delas in i olika förvaringskorgar. Speciellt för yngre barn kan en fungerande lösning vara att namnge trådbackar eller korgar med kort som har bild på sakerna som ska lagras där. På så sätt kommer även de minsta i familjen att komma ihåg var prylarna hör hemma.

Nu, när förvaringslösningen i barnrummet är genomtänkt och implementerad, är det viktigt att tillsammans hålla rummet rent . Se till att alla leksaker plockas under innan läggdags och utför en större städning en gång i veckan. Bra rutiner som man lärt sig som barn bär långt in i vuxenlivet!

--

Behöver du hjälp med att hitta rätt lösning till barnrummet? Vi hjälper dig med frågor om bästa och hållbara lösningar för förvaring i ditt hem! 

DU LYCKAS MED DESSA PRODUKTER:

Färdiga väggmonterade system >> https://www.lankajamuovi.fi/sv/forvaring/hyllsystem/fardiga-system.html

Väggmonterat skoställ >> https://www.lankajamuovi.fi/sv/vaggmonterat-skostall-vitt-lm-322-2.html

Trådbackar till skåp >> https://www.lankajamuovi.fi/sv/forvaring/tradbackar-till-skap.html

Förvaringskorgar >> https://www.lankajamuovi.fi/sv/forvaring/forvaringskorgar.html

Hög tvättkorg med hjul >> https://www.lankajamuovi.fi/sv/tvattkorg-hog-svart-lm-326.html