Tehosta kodinhoitohuoneen säilytys helposti näillä vinkeillä

Kodinhoitohuoneen säilytystarpeet vaihtelevat paljon elämäntilanteen ja perheen koon mukaan. Toisilla kodinhoitohuone toimii kätevänä lisäsäilytystilana arjessa, kun taas toisilla sen käyttötarkoitus on pitkälti koko perheen pyykkihuolto. Kodinhoitohuoneen kaapit ovat monessa taloudessa kuitenkin juuri niitä kaappeja, joihin kertyy tavaraa vähän sieltä ja täältä aina remontista ylijääneistä ruuveista perintölakanoihin ja hikisistä sukista harrastusvälineisiin.

Kartoita, mihin kodinhoitohuonetta käytetään

Kuten muissakin kodin tiloissa, on kodinhoitohuoneen järjestämisessä tärkeintä kartoittaa tilan käyttö heti ensimmäisenä silloin, kun suunnitellaan uudistusta säilytysratkaisuihin. Kysy itseltäsi ainakin nämä kysymykset:

  • Mihin tarkoitukseen kodinhoitohuonetta pääasiassa käytetään?
  • Millaisia tarpeita pyykkihuollon suhteen tulee huomioida? Tuleeko paljon esimerkiksi tietyn väristä pyykkiä?
  • Täytyykö säilytyksessä huomioida kausittaisia vaihteluita, kuten talvivaatteiden tai harrastusvälineiden säilytystä?
  • Käytetäänkö kodinhoitohuonetta myös kuraeteisenä?
  • Kuinka paljon tilaa kodinhoitohuoneessa on?
  • Voisiko tilan käyttää säilytyksen osalta tehokkaammin?

Mitä tarkemmin pystyt kartoittamaan oman tilanteesi, sitä paremmin pystyt valitsemaan tarpeitasi vastaavat ratkaisut säilytykseen. Kiinnitä huomiota siihen, kuinka nykyiset säilytysjärjestelmät palvelevat sinua ja mikä voisi olla paremmin. Joskus jokin kaappi voi on nykyisellään jopa täysin käyttämätön esimerkiksi epäsopivan hyllyjärjestyksen vuoksi. Toisinaan laatikostoihin jää puolestaan paljon hukkatilaa, jonka voisi hyödyntää paremmin.

Omaan käyttöön suunniteltu kodinhoitohuone edistää järjestyksen ylläpitämistä sekä sujuvoittaa arkea. Joskus pienetkin muutokset voivat auttaa ottamaan tilan koko säilytyspotentiaalin käyttöön, eikä aina tarvita mittavaa remonttia. Innovatiivisilla säilytysratkaisuilla otat tilasta kaiken irti: esimerkiksi seinäkenkätelineemme mukautuu mainiosti talvella myös hanskojen ja pipojen kuivaukseen.

Hahmota käytettävissä oleva tila ja tarvittavat säilytysratkaisut

Hyvä tapa lähteä hahmottamaan käytettävissä olevaa tilaa on piirtää huone konkreettisesti paperille. Mittaa huone ja jaa mitat kymmenellä. Piirrä sitten viivoittimen kanssa huone paperille oikeissa mittasuhteissa. Tämä toimii erinomaisesti silloin, kun tarkoitus on uudistaa kaikki säilytysratkaisut kaapinrunkoja myöten. Tällöin pystyt nimittäin mallaamaan eri vaihtoehtoja helposti paperilla ja huomaat nopeasti, mikä toimii ja mikä ei.

Voit soveltaa samaa tapaa myös silloin, kun uudistat vain kaappien sisukset: mittaa tällöin huoneen sijasta kaappien mitat ja piirrä ne paperille. Näin pystyt helpommin hahmottelemaan, millaiset säilytysratkaisut sopivat olemassa olevien kaappien sisään. Voit esimerkiksi pohtia, minkä korkuisia lankakoreja ja lisävarusteita kannattaa valita, jotta kaappien sisätilan saa mahdollisimman tehokkaasti hyödynnettyä säilytykseen.

Suunnitteluvaiheen mittaaminen nopeuttaa myös säilytysjärjestelmän tilausta, sillä pystyt heti päättämään, mitkä tuotteet sopivat mittojensa puolesta kaappeihisi. Innovatiivisen muutaman millin asennusvaran ansiosta lankakorimme sopivat mainiosti standardimitoitettuihin kaappeihin, vaikka kaapit olisivat hieman eläneet tai lattia olisi hieman vinossa.

Muista, että kodinhoitohuoneen tulee muuntautua eri tarpeisiin

Kodinhoitohuoneessa näkyy usein arki ja elämä, sillä se on nimensä mukaisesti kodin ja perheen huoltotoimien tukikohta. Elämäntilanteiden muuttuessa kodinhoitohuoneen onkin mukauduttava erilaisiin säilytystarpeisiin. Säilytysratkaisuja ei useinkaan haluta uudistaa parin vuoden välein, minkä vuoksi panostaminen muunneltavaan ja joustavaan säilytysjärjestelmään kannattaa.

Säilytysratkaisujen valintaan vaikuttaa paljon se, mitä tilassa halutaan säilyttää. Lankakorit ovat siitä mainio säilytysvaihtoehto, että ne sopivat hyvin monenlaisten tavaroiden säilytykseen. Ilmavan rakenteensa ansiosta ne eivät kerää muhivia hajuja, vaikka niissä säilyttäisi esimerkiksi likaisia pyykkejä. Korit sopivat kodinhoitohuoneessa hyvin myös puhtaiden liinavaatteiden ja pyyhkeiden säilytykseen. Pohjalevyillä ja muilla lisävarusteilla korien käyttötarkoitusta voi mukauttaa aina tarpeen mukaan.

Lankakorit ovat erityisen käteviä silloin, kun tilassa tarvitsee säilyttää hyvin erilaisia tavaroita, sillä koko korin sisällön näkee helposti yhdellä vilkaisulla. Ne sopivat hyvin myös siivousvälineiden ja pesuaineiden säilyttämiseen helpon puhdistettavuutensa ansiosta. Pöly ja roskat putoavat korin läpi kaapin pohjalle, josta ne on helppo pyyhkäistä pois. Itse korin puhdistus onnistuu kostealla rätillä ja tarvittaessa miedolla pesuaineella.

Arki tehostuu huomattavasti, kun valitset helppohoitoiset ja omaan käyttöön sopivat säilytysratkaisut kodinhoitohuoneeseen. Suunnittele oma tilasi, me tarjoamme ratkaisut sen toteuttamiseen – Lanka ja Muovin merkki on tae laadusta!

--

Kaipaatko apua kodin säilytysratkaisujen suunnitteluun? Ammattilaisemme auttavat mielellään pohtimaan parhaat ja pitkäikäiset ratkaisut kotisi säilytykseen!

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT:

Valmiit seinäkiskojärjestelmät >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/seinakiskojarjestelma/valmiit-jarjestelmat.html

Seinäkenkäteline >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytysjarjestelmat-teema/seinakenkateline-valkoinen-lm-322-2.html

Siivouskaapin säilytystuotteet >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/siivouskaappi.html

Lankakorit kaappiin >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit.html

Säilytyskorit >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/sailytyskorit.html