Lanka ja Muovi on ympäristöarvoja vaaliva suomalainen perheyritys

Jo vuodesta 1972 on kesäkuussa vietetty vuosittain maailman ympäristöpäivää, jolloin parrasvaloihin nousevat ympäristön merkitykseen ja luonnon suojelemiseen liittyvät teemat. Päivän tavoitteena on kannustaa ihmisiä ympäristöä suojeleviin toimiin sekä pohtimaan omia asenteitaan luontoon liittyvissä asioissa. Ympäristöarvot ovat aina olleet lähellä sydäntämme Lanka ja Muovilla. Siksi kokosimme tähän kirjoitukseen muutamia näkökulmia, joilla teemme ympäristötekoja toiminnassamme.

Raaka-aineet valittu ympäristö mielessä pitäen

Olemme panostaneet tuotekehityksessämme paljon erilaisten raaka-aineiden kartoittamiseen ja kehittämiseen, jotta niistä syntyvät ympäristöpäästöt ja jätemäärät olisi mahdollisimman hyvin minimoitu. Valmistamme esimerkiksi kaikki muovituotteemme kierrätykseen soveltuvasta muovilaadusta. Lisäksi kaikki omasta tuotantoprosessistamme syntyvä muovi jatkokäsitellään sekä hyödynnetään muovituotteidemme raaka-aineena.

Kaikki käyttämämme materiaalit ja pinnoitteet ovat elintarvikekäyttöön hyväksyttyjä. Tämä tarkoittaa sitä, että pystymme valmistamaan kestäviä ja tyylikkäitä tuotteita ilman kovia myrkkyjä ja kemikaaleja, joista on haittaa luonnolle ja terveydelle. Lisäksi käytämme kromi-jauhemaalipinnoitetta tuotteissa, joilta ei vaadita hankauskestävyyttä. Tämä on ympäristöä vähemmän kuormittava pinnoite verrattuna perinteiseen 3- tai 6-arvoiseen kromaukseen.

Teemme jatkuvaa tuotekehitystyötä materiaalien osalta, ja pyrimme löytämään uusia, entistäkin ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Käyttämästämme teräslangasta on jo nyt vähintään 70% kierrätysmateriaalia.

Laadukkaat tuotteet, jotka kestävät käytössä vuosia

Sen lisäksi, että panostamme ympäristöystävällisiin ja kierrätettäviin materiaaleihin, valmistamme aidosti laadukkaita tuotteita, jotka kestävät käytössä vuosia, usein vuosikymmeniä. Näin teemme töitä luontoa kuormittavaa kertakäyttökulttuuria vastaan. Uskomme, että maailmassa on yhä tilaa kestäville ja pitkäikäisille ratkaisuille, jotka säästävät samalla ympäristöä turhalta jätekuormalta.

Valmistamme tuotteemme kotimaisin voimin Porin Niittymaalla. Näin pystymme minimoimaan tuotteidemme kuljetuksesta aiheutuvia ympäristöpäästöjä. Samalla autamme työllistämään ja tukemaan kotimaista yrittäjyyttä tuotantoketjumme eri vaiheissa.

Jätelajittelu tarjoaa konkreettista tukea arjen ympäristötekoihin

Tuotteidemme avulla autamme ihmisiä tekemään ympäristön kannalta parempia valintoja myös omassa arjessaan. Esimerkiksi monipuoliset jätelajitteluun tarkoitetut tuotteemme mahdollistavat helpomman jätelajittelun, kun kodin jätehuoltoratkaisut voidaan räätälöidä omaan arkeen sopiviksi.

Kun jokaiselle jätelajille on oma paikka, hoituu jätteiden lajittelu aiempaa helpommin ja ketterämmin, eikä kiusaus kuormittaa sekajäteastiaa kasva liian suureksi. Kun jätteet on lajiteltu kotona kätevästi omiin astioihinsa, on jokaisen helppo kuljettaa ne kierrätyspisteelle ja tehdä näin oma osa ympäristötalkoissa.

Teemme jatkuvasti kehitystyötä tuotteidemme osalta, jotta voimme tarjota entistäkin ympäristöystävällisempiä tuotteita asiakkaillemme. Olemme ylpeitä kotimaisista juuristamme ja tahdomme, että Suomen rikkaasta ja upeasta luonnosta saavat nauttia myös tulevat sukupolvet!