Käytännöllistä ja kaunista säilytystä samassa paketissa

Monelle ei tule arjessa mieleen, että säilytysratkaisut voisivat olla käytännöllisyytensä lisäksi myös kaunis osa kodin estetiikkaa. Siksi moni päättääkin piilottaa säilytysratkaisut visusti ovien taakse piiloon. Käytännöllisyys ei kuitenkaan tarkoita, että säilytyksen tulisi olla tylsää, vaan se voi parhaimmillaan toimia tyylikkäänä osana sisustusta, tuoden kotiin kauniita yksityiskohtia.

Suuria säilytyskokonaisuuksia sekä pieniä yksityiskohtia

Vaikka isommat säilytysjärjestelmät ovat kodin säilytyksen kulmakivi, voi säilytystä miettiessä monesti unohtua, että näiden lisäksi säilytys koostuu myös pienemmistä yksityiskohdista ja näppäristä arjen helpottajista. Etenkin silloin, kun kaappitilaa on rajoitetusti, voi säilytysmahdollisuuksia löytyä yllättävistä paikoista.

Käännä katse esimerkiksi seinäpintoihin tai huoneiden kulmiin, jotka jäävät usein hukkatilaksi. Kylpyhuoneessa suihkunurkkauksen kulman voi esimerkiksi hyödyntää katon ja lattian väliin pingotettavalla kulmahyllyllä, jossa suihkugeelit ja shampoot pysyvät särmästi säilytyksessä. Eteiseen tai kodinhoitohuoneeseen sopii puolestaan mainiosti seinään kiinnitettävä kenkäteline, jossa säilyvät ilmavasti kenkien lisäksi lapaset ja pipot. Lehdet, laskut ja muut tärkeät paperit säilytät kätevästi seinälle ripustettavassa lehtitelineessä. Tyylikkäitä ja laadukkaita säilytysratkaisuja kelpaa katsella arjessa!

Kun säilytyksen haluaa ottaa osaksi sisustusta, on hyvä miettiä pienetkin yksityiskohdat kauniiksi. Valitse esimerkiksi muihin säilytysratkaisuihin sopivat henkarit sekä varmista, että säilytysrasiat ovat sävy sävyyn kokonaisuuden kanssa. Aina säilytyksen uudistamiseen ei tarvita isoa remonttia, vaan pienilläkin muutoksilla on mahdollista saada tilaan lisää selkeyttä ja ryhtiä.

Ajattomat ratkaisut elävät trendien mukana

Laadukkaita ja tyylikkäitä säilytysratkaisuja kartoittaessa kannattaa kääntää katse mm. materiaaliin ja liikkuvien osien, kuten kiskojen, toimivuuteen. Etenkin isompien säilytyskokonaisuuksien toivotaan usein kestävän vähintään seuraavat kymmenen vuotta, minkä vuoksi ajattomat ja tyylikkäät ratkaisut ovat paras valinta kauneudesta syttyvälle säilytystyypille. Tämä kannattaa kuitenkin huomioida myös pienempien säilytystuotteiden kohdalla, sillä tuotteet sopivat monikäyttöisesti kodin eri tiloihin ja palvelevat paikkaa vaihtamalla arjessa pitkään, vaikka järjestys kodissa muuttuisikin.

Värien suhteen säilytysratkaisuissa on syytä pysyä neutraaleissa sävyissä, joista esimerkiksi valkoinen, harmaa ja musta ovat klassikkoina aina muodissa sekä sopivat moneen sisustukseen. Puhdistettavuus on myös tärkeässä osassa pitkäikäisten säilytystuotteiden valintaa. Kauneinkin säilytystuote alkaa nimittäin näyttää pidemmän päälle nuhjuiselta, ellei sitä ole vaivatonta pitää puhtaana. Lankakorit ovat ilmavia ja helppohoitoisia säilytysratkaisuja, joiden puhtaanapito onnistuu helposti kostealla pyyhkimällä.

Toiminnallisuuden ja estetiikan yhteispeliä

Muista, että säilytysratkaisujen valinnassa korostuu aina ennen kaikkea toiminnallisuus. Pohdi siis aina ennen säilytystuotteen tai -ratkaisun hankkimista, kuinka se palvelee oman kotisi säilytystarpeita ja onko sitä riittävän helppo käyttää, jotta tavarat löytävät helposti omalle paikalleen. Etenkin talouksissa, joissa asuu useampia ihmisiä, on kaikkien säilytysratkaisuiden oltava mahdollisimman helppokäyttöisiä, jotta niiden käytöstä muovautuu luonteva osa arkea.

Me Lanka ja Muovilla olemme panostaneet tuotteidemme suunnittelussa ja toteutuksessa ennen kaikkea siihen, että toiminnallisuus ja esteettisyys yhdistyvät luontevasti. Säilytysratkaisumme on myös luotu kestämään arjen elämää laadukkaiden ja kestävien materiaalien avulla. Tuotteemme valmistetaan korkealaatuisesta teräslangasta, joka on jauhemaalattu iskunkestävällä epoksimaalilla. Tavoitteemme on luoda helppokäyttöisiä ja koko perheelle sopivia tuotteita, joita voi hyvillä mielin nostaa vaikkapa kodin paraatipaikalle!

--

Sisustusasiat mielessä tai säilytysratkaisuja uusimassa? Ammattilaisemme auttavat mielellään pohtimaan parhaat ja pitkäikäiset ratkaisut kotisi säilytykseen!

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT:

Lankakorit hidastinkiskoilla >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/hidastinkiskoilla.html

Lankakorit rullakiskoilla >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/rullakiskoilla.html

Koritelineet >> https://www.lankajamuovi.fi/sailytystilat/ulosliukuvat-lankakorit/koritelineet.html

Seinään kiinnitettävät hyllyt >> https://www.lankajamuovi.fi/keittio/muut-tuotteet/keittiotelineet-ja-hyllyt.html

Henkarit >> https://www.lankajamuovi.fi/henkari-4-kpl-musta-lm-117.html